Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία: Προειδοποιεί με κινητοποιήσεις για τη διατήρηση της αυτονομίας του ΝΑΤ

«Πάγια, αταλάντευτη και αδιαπραγμάτευτη θέση της διοίκησης της ΠΝΟ και των Ελλήνων ναυτεργατών υπήρξε και εξακολουθεί να είναι η διατήρηση της αυτοτέλειας και αυτονομίας του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου, του πρώτου αρχαιότερου ασφαλιστικού φορέα της χώρας μας και του δευτέρου στην Ευρώπη (μετά τη Γαλλία)», σημειώνει, σε ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΝΑΤ).

Η Ομοσπονδία ξεκαθαρίζει ότι δεν θα συμμετάσχει στην άτυπη Επιτροπή «θα προτείνει στον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης τις δραστηριότητες του Ταμείου, στα πλαίσια του Ν. 4387/16, προκειμένου να εκδοθεί η αντίστοιχη Υ.Α. για την ενεργοποίηση του άρθρου 73 του νόμου αυτού».

Επιπροσθέτως, η διοίκηση της ΠΝΟ σημειώνει ότι «διατρανώνει για μια ακόμη φορά με τον πλέον διαυγή και ξεκάθαρο τρόπο προς όλες τις κατευθύνσεις ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει να θυσιαστεί το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο στον βωμό των σκοπιμοτήτων και των Μνημονίων και προειδοποιεί με τον ίδιο ξεκάθαρο τρόπο ότι θα αντιδράσει δυναμικά με αγωνιστικές και απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στο Ν. 4387/16, με στόχο την επαναφορά της κωδικοποιημένης νομοθεσίας, που ίσχυε πριν από την ψήφιση του Νόμου αυτού». 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου