Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Οι Ουζμπέκοι στην Τασκένδη αποχαιρετούν το τραμ

Μερικά από τα τραμ είναι μόλις πέντε ετών
Οι κάτοικοι στην πρωτεύουσα του Ουζμπεκιστάν την Τασκένδη, αποχαιρέτισαν το τραμ της πόλης, μετά από απόφαση των τοπικών αξιωματούχων, να τα θέσουν εκτός λειτουργίας.

Ο δήμαρχος της Τασκένδης Rakhmonbek Usmavov είπε ότι τα τραμ ήταν ασύμφορα και επιβράδυναν την κυκλοφορία στους πολυσύχναστους δρόμους της πόλης.
Ο κ Usmavov είπε ότι τα τραμ δεν είναι πλέον ένα αποτελεσματικό μέσο μεταφοράς, ενώ χιλιάδες επιβάτες χρησιμοποιούν το λεωφορείο και το δίκτυο μετρό αντ 'αυτού.

Η αφαίρεση των γραμμών θα επιτρέψει στην πόλη να διευρύνει ορισμένες από τις οδούς της και να διευκολύνει στην αποσυμφόρηση, πρόσθεσε.
Η κίνηση για να κλείσει το δίκτυο των 90 χιλιομέτρων (56 μίλια) και η πώληση του στόλου (80 τραμ) μερικά από τα οποία είναι σχετικά καινούργια (5 ετών) ανακοινώθηκε το Μάρτιο.

Το τραμ στη πόλη της Τασκένδης είναι ένα από τα παλαιότερα στην Κεντρική Ασία, με το πρώτο άνοιγμα της γραμμής το 1912.

Ορισμένοι χρήστες των social media υπερασπίστηκαν το σύστημα ως ένα βολικό και φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο για να ταξιδέψει κανείς, που πήρε χρόνια και πολλά χρήματα για την ανάπτυξη του.

Περιγράφοντας τα τραμ ως κάτι περισσότερο από "απλά ένας τρόπος μεταφοράς", πολλοί χρήστες είπαν ότι χωρίς αυτά, η Τασκένδη θα χάσει κάτι από τον χαρακτήρα και την ιδιαιτερότητα της.
"Ίσως σε μερικά χρόνια, οι επόμενες αρχές της Τασκένδης, θα συνειδητοποιήσουν ότι έκαναν ένα μεγάλο λάθος και για χάρη του περιβάλλοντος να αποφασίσουν τη δημιουργία του ξανά."
Οι αρχές των μεταφορών δήλωσαν ότι δύο μεγάλες γραμμές θα σταματήσουν να λειτουργούν τον Απρίλιο, αφήνοντας την Τασκένδη με μόνο δύο γραμμές του τραμ που έχουν προγραμματιστεί να κλείσει τον Ιούνιο. 

Η αποσυναρμολόγηση του όλου συστήματος αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Αύγουστο. 




0 comments:

Δημοσίευση σχολίου