Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Λεωφορεία κίνδυνος για τη δημόσια υγεία - Χωρίς καθαριότητα τις τελευταίες ημέρες

Χωρίς να έχουν προηγουμένως καθαριστεί κινούνται τις τελευταίες ημέρες περίπου 750 λεωφορεία του ΟΑΣΑ θέτοντας σε κίνδυνο την δημόσια υγεία.

Αιτία είναι η συνεχιζόμενη απεργία των καθαριστριών σε τέσσερα μεγάλα αμαξοστάσια της ΟΣΥ, του Ελληνικού, του Βοτανικού, της Ανθούσας και των Λιοσίων. 

Η εργολαβική εταιρία η οποία έχει αναλάβει τον καθαρισμό των οχημάτων στα συγκεκριμένα αμαξοστάσια οφείλει σημαντικό μέρος των αποδοχών τους στις καθαρίστριες παρά το γεγονός ότι όπως έχει διαβεβαιώσει στο παρελθόν η διοίκηση της ΟΣΥ, η ίδια έχει εξοφληθεί.

Αποτέλεσμα είναι περίπου 750 λεωφορεία από τα 1055 που βγαίνουν καθημερινά για δρομολόγια να μην καθαρίζονται τα βράδια και να ξαναβγαίνουν από τα αμαξοστάσια βρώμικα πολλές φορές ακόμα και με τα σκουπίδια που έχουν πεταχτεί από την προηγούμενη μέρα.

Όπως σημειώνεται σε ρεπορτάζ της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ έχει ήδη γίνει αποδέκτης έντονων διαμαρτυριών από πολλούς οδηγούς που αναγκάζονται μόνοι τους με σκούπες ή με λάστιχα να καθαρίζουν όσο μπορούν τα λεωφορεία, καθώς ο μόνος καθαρισμός που γίνεται είναι από τα πρωινά συνεργεία που «ξηλώνουν» το κάθε όχημα κάθε δύο με τρεις μήνες για τον μεγάλο καθαρισμό.

ΠΗΓΗ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου