Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Συμμετοχή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ στις 8 Μαΐου

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών συμμετέχει στον εορτασμό της εργατικής πρωτομαγιάς που θα πραγματοποιηθεί στην Κυριακή 8 Μαΐου 2016 προκηρύσσοντας 3ωρη στάση εργασίας από τις 05.00’ έως και τις 08.00’ π.μ. για όλα τα τρένα πλην των αρτηριακών αμαξοστοιχιών.

Ο φετινός εορτασμός της Πρωτομαγιάς συμπίπτει με την ψήφιση, από την Κυβέρνηση, των «προαπαιτούμενων» από τους δανειστές για την εκταμίευση της δόσης. Για μια ακόμη φορά, τα συνήθη υποζύγια εργαζόμενοι και συνταξιούχοι καλούνται να πληρώσουν τον λογαριασμό.

Οι σιδηροδρομικοί όπως και πολλοί άλλοι εργαζόμενοι, αντιδρούμε, τόσο στις προθέσεις των δανειστών όσο και στις αλλαγές της Κυβέρνησης στο ασφαλιστικό που θα μετατρέψουν τις συντάξεις, όταν και αν αυτές δοθούν, σε προνοιακά επιδόματα, και υποθηκεύουν το μέλλον των επόμενων γενεών.

Απαιτούμε να δοθεί τέλος στις πολιτικές λιτότητας που επιτείνουν την ύφεση και την ανεργία.

Αγωνιζόμαστε για ένα δίκαιο ασφαλιστικό σύστημα που θ΄ανταποκρίνεται στις ανάγκες των εργαζομένων χωρίς να θίγει τα ασφαλιστικά δικαιώματα.

Για το σιδηρόδρομο ειδικότερα διεκδικούμε:
  • Άμεση υπογραφή Σ.Σ.Ε. 
  • Όχι στην ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ. 
  • Προσλήψεις προσωπικού. 
Καλούμε τους συναδέλφους να πάρουν μαζικά μέρος στη συγκέντρωση για την Εργατική Πρωτομαγιά που θα γίνει στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 10.π.μ.

Προσυγκέντρωση σιδηροδρομικών στα γραφεία της Π.Ο.Σ. στις 9:30 π.μ.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Σ. 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου