Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

ΟΣΜΕ: Δελτίο τύπου για το σχέδιο νόμου «Ενιαίο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης»

Αθήνα 22 Απρίλη 2016


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο σχέδιο νόμου «Ενιαίο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης - Μεταρρύθμιση ασφαλιστικού - συνταξιοδοτικού συστήματος» τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Εργασίας, περιλαμβάνονται τεράστιας σημασίας ρυθμίσεις για τα εργασιακά του κλάδου των μεταφορών και ειδικά των εργαζομένων στα ΚΤΕΛ.

Με τις εν λόγω διατάξεις, η Κυβέρνηση ισχυροποιεί το θεσμικό πλαίσιο των εργασιακών σχέσεων στα ΚΤΕΛ, το οποίο είχε αποσαθρωθεί μετά από στοχευμένες νομοθετικές παρεμβάσεις των προηγουμένων κυβερνήσεων.

Όσοι όμως κατά τα προηγούμενα χρόνια, μεθοδικά και αδίστακτα, υλοποίησαν το σχέδιο εξόντωσης των εργαζομένων, δε μένουν ούτε και σήμερα με σταυρωμένα χέρια.

Λειτουργώντας ως 5η Φάλαγγα, απευθύνονται πλέον στην Τρόικα, προκειμένου να ανακοπεί «έξωθεν» η νομοθετική πρωτοβουλία της παρούσας Κυβέρνησης, για ένα θέμα το οποίο καμία σχέση δεν έχει με τη δημοσιονομική πολιτική.

Πιστεύουμε ότι οι προσπάθειές τους θα πέσουν στο κενό.

Πιστεύουμε ότι η Κυβέρνηση θα εμμείνει στην ψήφιση των διατάξεων του σχεδίου νόμου που αφορούν τις εργασιακές μας σχέσεις, βάζοντας τέλος στην εργασιακή ζούγκλα που εγκαθίδρυσαν οι προκάτοχοί της.

Θέτουμε όλα τα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου προ των ευθυνών τους.


ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ0 comments:

Δημοσίευση σχολίου