Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Εργαζόμενοι Μετρό Θεσσαλονίκης: «Το Σάββατο ανακοινώνουν λύσεις, τη Δευτέρα απολύσεις»

Με επιστολή τους οι εργαζόμενοι στο Μετρό Θεσσαλονίκης εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους για τις νέες απολύσεις στο τμήμα που ασχολείται με τις αρχαιότητες που εντοπίζονται στα εργοτάξια.

«Νέο κύμα απολύσεων από την ανάδοχο κοινοπραξία σημειώθηκε σήμερα στο αρχαιολογικό τμήμα του έργου, πάντοτε φυσικά με την ανοχή - οδηγία(;) της Αττικό Μετρό και υπό τη συνεχή επίσημη άγνοια του υπουργού Πολιτισμού, ο οποίος εξαντλεί το ενδιαφέρον του στον Σταθμό Βενιζέλου και όχι φυσικά στο προσωπικό που αποκάλυψε, μελέτησε, τεκμηρίωσε και πασχίζει να αναδείξει το σύνολο του πολιτιστικού αποθέματος της πόλης. 

Οι απολύσεις αυτές, μαρτυρούν πολλά… 

Ως εργαζόμενοι και πολίτες αυτής της πόλης, καλόπιστα ακούσαμε και στηρίζουμε τις ενέργειες όλων των φορέων -ειδικά από την πολιτεία- οι οποίες αποσκοπούν στη συνέχεια και την ολοκλήρωση του έργου. Από αυτό όμως το σημείο, μέχρι τον σημερινό -για άλλη μια φορά εμπαιγμό- η απόσταση είναι μεγάλη. 

Περιμένουμε λοιπόν και απαιτούμε, παράλληλα με την ανακοίνωση της λύσης του έργου στα τέλη Νοεμβρίου, την άμεση επαναπρόσληψη όλων όσων απομακρύνθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα. Πάνω από όλα δε, με την επανέναρξη των εργασιών, αναμένουμε την τήρηση της ρητής δέσμευσης όλων των φορέων του έργου απέναντί μας και ειδικά του υπουργού Υποδομών για επιστροφή όλων των εργαζομένων που απολύθηκαν» επισημαίνεται. 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου