Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Ο νέος χάρτης του λονδρέζικου μετρό για τους λάτρεις της πεζοπορίας

Η εταιρεία Transport for London (TfL) που διαχειρίζεται το λονδρέζικο Tube έδωσε στη δημοσιότητα έναν νέο χάρτη που δείχνει το πόσα λεπτά πεζοπορίας απαιτούνται για να μεταβεί κάποιος από τον ένα σταθμό στον άλλο.

Για παράδειγμα, αν κάποιος θέλει να περπατήσει από το Σέπερντς Μπους μέχρι το Νότινγκ Χιλ, θα χρειαστεί 21 λεπτά. Από εκεί θα περπατήσει άλλα 33 λεπτά μέχρι την Μαρμπλ Αρτς.

Αντίστοιχα, μια βόλτα από την Μπέικερ Στριτ μέχρι το Τσάρινγκ Κρος θα διαρκέσει 48 λεπτά κι ένα περπάτημα από την κεντρική Λέστερ Σκουέρ μέχρι το Κάμντεν Τάουν θα σας πάρει ακριβώς 50 λεπτά.

Η μικρότερη απόσταση είναι ανάμεσα στους σταθμούς Λέστερ Σκουέρ και Κόβεντ Γκάρντεν, αφού με τέσσερα-πέντε λεπτά περπάτημα μπορείτε να βρεθείτε από τον έναν στον άλλο, ενώ εξίσου σύντομη είναι η διαδρομή μεταξύ Κινγκς Κρος και Γιούστον που διαρκεί 12 λεπτά.

Τα λεπτά υπολογίστηκαν όχι με βάση «στρατιωτικό», γρήγορο περπάτημα, αλλά ένα κανονικό, χαλαρό ρυθμό βαδίσματος.

«Με τον χάρτη αυτό, θέλουμε να επενδύσουμε στην βελτίωση των περιπατητικών διαδρομών εντός της πόλης, με όλες τις ευεργετικές συνέπειες που μπορεί το περπάτημα να έχει στην υγεία μας» δήλωσε μια εκπρόσωπος του TfL.

«Έτσι, ο κόσμος μπορεί να διαπιστώσει πόσο εύκολο και σύντομο είναι να μεταβείς από τον έναν σταθμό στον άλλον», καταλήγει η εκπρόσωπος.

Ο εν λόγω χάρτης αφορά μόνο στις Ζώνες 1 και 2 και μπορείτε να τον δείτε ολόκληρο σε υψηλή ανάλυση εδώ.

Επίσης, δόθηκε στη δημοσιότητα κι ένας δεύτερος αντίστοιχος χάρτης που υπολογίζει κατά προσέγγιση την ποσότητα των θερμίδων που μπορείτε να κάψετε περπατώντας μεταξύ των δύο σταθμών.
Ο χάρτης, που εκπονήθηκε υπό την αιγίδα του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Βρετανίας (NHS), αποκαλύπτει πως για παράδειγμα αν περπατήσετε από το Οξφορντ Σέρκους στο Πικαντίλι Σέρκους, θα κάψετε 46 θερμίδες, ενώ αντίστοιχα αν κάνετε μια βόλτα κατά μήκους του Τάμεση από το σταθμό Γουότερλου μέχρι τη Γέφυρα του Λονδίνου, θα κάψετε 104 θερμίδες.0 comments:

Δημοσίευση σχολίου