Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Ανέστειλε τη λειτουργία της η Minoan Air. Το μήνυμα σε επιβάτες - εργαζομένουςΜετά την Sky Greece, άλλη μια ελληνική αεροπορική αναστέλλει τη λειτουργία της. Ο λόγος για τη Minoan Air, με έδρα το Ηράκλειο της Κρήτης.

Η εταιρεία, σε διαδικτυακό μήνυμά της, αναφέρει ότι «η 5ετης οικονομική κρίση που βιώνει η πατρίδα μας έχει σοβαρές επιπτώσεις σε όλους τους τομείς της οικονομίας και οι αερομεταφορές και ο τουρισμός γενικότερα, δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν εξαίρεση για μας.

Με σκοπό να αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την νέα αυτή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, η εταιρεία μας αποφάσισε να αναστείλει τις δραστηριότητές της για μικρό διάστημα, ώστε να της δοθεί χρόνος για επαναπροσδιορισμό των στόχων μας, σύμφωνα με την εταιρική μας φιλοσοφία. Σύντομα θα είμαστε σε θέση να σας ενημερώσουμε με λεπτομέρειες για τον νέο μας επιχειρησιακό σχεδιασμό».

Ήδη, πάντως, από το 2014 τα μηνύματα δεν ήταν ενθαρρυντικά. Η εταιρεία, το 2014, είχε κύκλο εργασιών 1,34 εκατ., έναντι 5,3 εκατ. το 2013, με τις ζημιές προ φόρων να παραμένουν σχεδόν στα ίδια επίπεδα (1,93 εκατ.).

Υπενθυμίζεται ότι η Minoan Air άρχισε τις εμπορικές πτήσεις την 1η Ιουνίου 2012, εκμεταλλευόμενη ένα σμήνος τριών ελικοστροβίλων αεροσκαφών Fokker 50 θέσεων.

Η επιχειρησιακή βάση της εταιρείας ήταν στο Ηράκλειο της Κρήτης, με δρομολόγια προς Ρόδο, Κω, Μυτιλήνη και Σαντορίνη, ενώ παλαιότερα διεξήγαγε και διάφορα δρομολόγια στο εξωτερικό (π.χ.: Οξφόρδη προς το Δουβλίνο και το Εδιμβούργο).

ΠΗΓΗ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου