Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

«Στον αέρα» οι ευεργετικές ρυθμίσεις για τη μετακίνηση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων με τα ΜΜΜ του ΟΑΣΑ

«Στον αέρα» βρίσκονται οι ευεργετικές ρυθμίσεις για τη μετακίνηση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων με μέσα μαζικής μεταφοράς του Οργανισμού Αττικών Συγκοινωνιών της Αθήνας.

Σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα του Οκτωβρίου, οι ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού, όπως οι πολύτεκνοι, οι άνεργοι, τα ΑμεΑ, κινδυνεύουν να μην μπορούν να μετακινούνται με μειωμένο κόμιστρο ή δωρεάν, αν τα συναρμόδια υπουργεία δεν καταβάλουν το αντίτιμο ή τη διαφορά από την πίστωση προς τον ΟΑΣΑ. Άλλωστε, μόνο οι οφειλές του υπουργείου Εργασίας προς τον ΟΑΣΑ για τα προηγούμενα χρόνια ανέρχονται σε 186 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρεται ρητά στο πολυνομοσχέδιο, «η εκτέλεση του μεταφορικού έργου από τον ΟΑΣΑ αναστέλλεται αυτοδικαίως για όσο χρονικό διάστημα δεν καταβάλλει το αντισυμβαλλόμενο υπουργείο, το σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης αντίτιμο ή τη διαφορά του κομίστρου από την πίστωση αυτή». 

Την ίδια ώρα, στο πολυνομοσχέδιο «πέρασε» και μια δρακόντεια διάταξη που προβλέπει ποινή κάθειρξης έως 10 έτη για όσους διοχετεύουν πλαστά εισιτήρια αστικών συγκοινωνιών. 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου