Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

Απάντηση Στράτου Σιμόπουλου για την τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα για το Μετρό Θεσσαλονίκης

Απάντηση για το θέμα του Μετρό Θεσσαλονίκης στο οποίο αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, έδωσε ο Στράτος Σιμόπουλος, πρώην γενικός γραμματέας δημοσίων έργων, επί κυβέρνησης Αντώνη Σαμαρά.

Όπως αναφέρει σε δελτίο τύπου ο Στράτος Σιμόπουλος, «ο κ. Τσίπρας κατά την διάρκεια της συνέντευξης του για το Μετρό Θεσσαλονίκης -στα πλαίσια της Δ.Ε.Θ.- ανέφερε ότι, αν δεν υπάρξει θετικό αποτέλεσμα στις διαπραγματεύσεις με την ανάδοχο κοινοπραξία, θα προχωρήσει στην επαναδημοπράτηση του έργου. 

Δεν γνωρίζει όμως ότι αυτή η εξέλιξη θα επιβαρύνει το έργο με επιπλέον εκατομμύρια, διότι ο ίδιος εργολάβος, επειδή είναι εγκατεστημένος στο έργο και έχει στην διάθεσή του και τους Μετροπόντικες, θα αναδειχθεί μειοδότης στον νέο διαγωνισμό με μεγαλύτερη βέβαια τιμή, ενώ οι μέχρι σήμερα διεκδικήσεις του θα παραπεμφθούν στα Δικαστήρια, έχοντας πολλές πιθανότητες δικαίωσης. 

Φυσικά αυτό θα σημάνει την ολοκλήρωση του έργου πέραν του 2020. Μόνη και οικονομικότερη λύση για το Δημόσιο, σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα, αποτελεί η ύπαρξη συμφωνίας και η άμεση επανέναρξη των εργασιών, οι οποίες έχουν διακοπεί από τα τέλη του 2014.

Θυμίζω ότι, ενώ πέρσι αυτήν την εποχή στο έργο εργάζονταν εκατοντάδες εργαζόμενοι και μηχανήματα, σήμερα, μετά από 7 μήνες διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στο έργο υπάρχει μόνο το προσωπικό ασφαλείας.

Παράλληλα έβαλε ξανά στο τραπέζι το θέμα τη Υποθαλάσσιας, ξεχνώντας ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πρωτοστάτησαν στην ακύρωση της κατασκευής της, με αποτέλεσμα η ανάδοχος κοινοπραξία να έχει σήμερα ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις από το Δημόσιο, ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Τέλος δεν ανέφερε τίποτε για τα υπόλοιπα έργα της Θεσσαλονίκης, που έχουν σταματήσει επί Κυβερνήσεώς του.

Ενδεικτικά αναφέρω του κόμβους της δυτικής περιφερειακής, τα έργα στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" και τους δρόμους προς την Χαλκιδική», κατέληξε ο Στράτος Σιμόπουλος. 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER