Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

Αγγλία: Ηλεκτρικοί αυτοκινητόδρομοι θα φορτίζουν τα οχήματα εν κινήσει

Ένα φιλόδοξο πρόγραμμα που θα επιτρέπει την φόρτιση των ηλεκτροκίνητων οχημάτων από τον δρόμο ενώ κινούνται, προωθεί ο αρμόδιο κυβερνητικός οργανισμός στην Μ. Βρετανία.

Η αρχική μελέτη βιωσιμότητας του εν λόγω εγχειρήματος έχει ήδη ολοκληρωθεί και στην παρούσα φάση, αναμένεται η υποβολή προσφορών από εταιρείες για τις τελικές δοκιμές του έργου.

Το σχετικό πρόγραμμα προϋποθέτει την ύπαρξη ηλεκτροφόρων καλωδίων κάτω από ειδικές λωρίδες κυκλοφορίας σε διάφορους αυτοκινητόδρομους της Μ. Βρετανίας που θα παράγουν ηλεκτρομαγνητικά πεδία. Χάρη στην ύπαρξη ενός ειδικού πηνίου, τα ηλεκτροκινούμενα οχήματα που θα διέρχονται από τις εν λόγω λωρίδες θα είναι σε θέση να φορτιστούν ασύρματα και εν κινήσει.

Πρόκειται φυσικά για ένα εξαιρετικά φιλόδοξο πρόγραμμα που ακόμη βρίσκεται στο στάδιο της εξέλιξης και ανάλυσης της βιωσιμότητας του.  Ωστόσο, οι ειδικοί αμφισβητούν την αποτελεσματικότητα του, ιδίως σε θέματα που αφορούν το κόστος υλοποίησης του.

Σε κάθε περίπτωση, ακόμη αν το εν λόγω σχέδιο αποτύχει τελικά, η υπηρεσία διαχείρισης αυτοκινητοδρόμων της Μ. Βρετανίας έχει δεσμευθεί πως μακροπρόθεσμα θα εγκαταστήσει σημεία φόρτισης ανά 20 μίλια (32 χιλιόμετρα) σε ολόκληρο το εθνικό δίκτυο της χώρας.0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER