Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

Τραγωδία στην Ινδία: Δύο τρένα έπεσαν από γέφυρα, λόγω πλυμμηρών - 24 νεκροί

Τουλάχιστον 24 είναι οι νεκροί και περισσότεροι από 100 είναι οι τραυματίες από την πτώση δύο τρένων από μια πλημμυρισμένη γέφυρα σε ποτάμι στην κεντρική Ινδία.

Δώδεκα βαγόνια του Kamayani Express που έκανε την διαδρομή από το Βαράνασι στην Βομβάη εκτροχιάστηκαν κοντά στην Χάρντα, στην κεντρική πολιτεία Μάντια Πραντές, λίγο πριν τα μεσάνυχτα. Έξι βαγόνια του Janata Express εκτροχιάστηκαν περίπου την ίδια ώρα, είπε το υπουργείο σιδηροδρόμων.

Το Kamayani Express εκτροχιάστηκε πρώτο και στη συνέχεια ακολούθησε το Janata Express. Ινδικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι δεν έχει διευκρινιστεί ο αριθμός των επιβατών στις δύο αμαξοστοιχίες.

«Προσπαθούμε να διασώσουμε επιβάτες. Η προσπάθεια διάσωσης έχει διαστάσεις πολέμου. Ελέγχουμε όλα τα βαγόνια για εγκλωβισμένους επιβάτες», είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Ανίλ Σαξένα.

Οι βροχές που έχουν προκαλέσει οι μουσώνες τις τελευταίες ημέρες έχουν στοιχίσει τη ζωή περισσοτέρων των 100 ανθρώπων σε όλη την Ινδία, από πλημμύρες, κατολισθήσεις και καταρρεύσεις κτιρίων.

Τα σιδηροδρομικά δυστυχήματα στη χώρα κόστισαν τη ζωή 25.000 ανθρώπων μόνο την περσινή χρονιά. Ο πρώην υπουργός μεταφορών είπε ότι αν είχαν συντηρηθεί σωστά τα τρένα, το τελευταίο δυστύχημα θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί.

«Είναι εντελώς απαράδεκτο. Είναι ένα βαθύ καρκίνωμα στο σιδηροδρομικό μας δίκτυο», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο πρώην υπουργός. 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου