Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Ηλεκτρονικά εισιτήρια και μπαταρίες smartphones: κι αν τελειώσουν;

Η εφαρμογή TfA Tickets (από το Transport for Athens) αποτελεί μία από τις καλύτερες και πλέον αξιόλογες που στοχεύουν στο ελληνικό κοινό.

Για όσους δεν τη γνωρίζουν, εδώ και μερικούς μήνες μπορούν να αγοράζουν και να επικυρώνουν τα εισιτήρια τους online μέσω του ειδικού app το οποίο και διατίθεται δωρεάν σε iOS και Android.

Θα χρειαστεί φυσικά πιστωτική κάρτα και για την ώρα δεν υποστηρίζονται κάρτες διαδρομών, ωστόσο αποτελεί την τέλεια λύση αφενός για να μην περιμένετε στην ουρά για ένα εισιτήριο, αφετέρου για να μην ψάχνεστε μπαίνοντας σε κάποιον σταθμό ή λεωφορείο.

Κάπου εδώ βέβαια προκύπτει το εξής ερώτημα: τι γίνεται αν η μπαταρία του κινητού σας τηλεφώνου εξαντληθεί πριν εσείς προλάβετε να ολοκληρώσετε τη διαδρομή σας;

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης της εφαρμογής λοιπόν, ο χρήστης είναι υπεύθυνος να διατηρεί το smartphone του φορτισμένο και σε λειτουργία.

Αν λοιπόν καθώς βρίσκεστε σε κάποιο τραμ, λεωφορείο ή συρμό, το κινητό σας παραδώσει το πνεύμα και κατά διαβολική σύμπτωση σας σταματήσει ελεγκτής, εσείς θα πρέπει αναγκαστικά σε πρώτη φάση να αποδεχθείτε το πρόστιμο που θα σας επιβληθεί.

Το θέμα ωστόσο δεν τελειώνει εκεί: θα πρέπει να κάνετε έναν κόπο να πάτε με φορτισμένη τη συσκευή σας στη Διεύθυνση Κομίστρου των Συγκοινωνιών Αθηνών (Μετσόβου 15, Αθήνα).

Εκεί, θα γίνει έλεγχος του ιστορικού (log) της εφαρμογής ώστε να αποδειχθεί ότι τη στιγμή που σας επιβλήθηκε το πρόστιμο, εσείς είχατε νόμιμο εισιτήριο το οποίο όμως δεν ήσαστε σε θέση να επιδείξετε αφού το κινητό σας είχε βγει "off". Οι όροι χρήσης δεν αναφέρουν κάτι για ακύρωση του προστίμου, ωστόσο κάτι τέτοιο μοιάζει ως το πιθανότερο σενάριο.

Σε κάθε περίπτωση, δεν χάνετε τίποτα με το να δοκιμάσετε, ωστόσο προτιμότερο απ’ όλα θα ήταν αν φροντίζατε ώστε να κρατήσετε σε λογικά επίπεδα τη μπαταρία του κινητού σας πριν μπείτε σε μετρό/ηλεκτρικό/λεωφορείο/τραμ και εφόσον χρησιμοποιείτε ηλεκτρονικό εισιτήριο ή εναλλακτικά να προμηθευτείτε ένα powerbank.

ΠΗΓΗ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου