Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Μετρό Θεσσαλονίκης: Υποχρεωτική άδεια σε όσους είχαν απομείνει στα εργοτάξια

Ειδοποιήθηκαν οι εργαζόμενοι στο Μετρό Θεσσαλονίκης - όσοι δηλαδή έχουν μείνει στο έργο της βασικής γραμμής- ότι από σήμερα 2 Ιουλίου μέχρι και τις 10 του ιδίου μηνός, τίθενται σε υποχρεωτική άδεια.

Όπως ενημερώθηκαν από την ανάδοχο κοινοπραξία AIASA, η απόφαση δε σχετίζεται με τις γνωστές διαφορές με την Αττικό Μετρό Α.Ε., αλλά με το κλείσιμο των τραπεζών.

Να σημειωθεί ότι την προηγούμενη Παρασκευή έληξε και η παράταση της απασχόλησης των εργαζομένων στα αρχαιολογικά (είναι 105 άτομα), εκ περιτροπής, ενώ στον κατασκευαστικό τομέα έχουν μείνει 120 άτομα, εργατοτεχνικό προσωπικό, διοικητικό και μηχανικοί.

Εν τω μεταξύ, λόγω των δραματικών οικονομικών εξελίξεων για τη χώρα, δε γίνεται κουβέντα και για την συνάντηση μεταξύ υπουργείου, αναδόχου και Αττικό Μετρό, που είχε προαναγγελθεί για αυτή την εβδομάδα.

Με την κυβέρνηση να έχει στους ώμους της το τεράστιο βάρος της διαχείρισης μίας εξαιρετικά δύσκολης κατάστασης, ουδείς σπεύδει να ορίσει τη συνάντηση στην οποία, όπως είχε δηλώσει ο αναπλ. υπουργός Χρήστος Σπίρτζης, θα ξεκαθάρισε το εάν ο ανάδοχος θα έμενε να συνεχίσει το έργο ή τελικά θα κινούνταν οι διαδικασίες που θα κατέληγαν σε έκπτωσή του.0 comments:

Δημοσίευση σχολίου