Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Λευκωσία: Χωρίς κόμιστρα τα λεωφορεία την Παρασκευή 24 Ιουλίου

Δωρεάν θα είναι όλες οι μετακινήσεις με τα λεωφορεία των έξι παρόχων δημοσίων επιβατηγών μεταφορών, ΟΣΕΛ, ΕΜΕΛ, ΟΣΕΑ, ΟΣΥΠΑ, ΖΗΝΩΝ και Intercity, την ερχόμενη Παρασκευή 24 Ιουλίου.

Η απόφαση λήφθηκε με πρωτοβουλία του υπουργού Μεταφορών Μάριου Δημητριάδη σε συνεννόηση με τον υπουργό Οικονομικών, επ’ ευκαιρία της συμπλήρωσης πέντε χρόνων από τη λειτουργία του νέου συστήματος δημοσίων συγκοινωνιών που ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2010. 

Όπως δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Μάριος Δημητριάδης, το Υπουργείο και η κυβέρνηση πιστεύουν πολύ στον θεσμό των δημόσιων μεταφορών. Δεν έφτασαν στο επιθυμητό επίπεδο υπηρεσίας, αλλά ο ίδιος θα κάνει ότι μπορεί για να βελτιωθούν αισθητά οι δημόσιες συγκοινωνίες, "το οφείλουμε στους πολίτες της Κύπρου", σημειώνει ο Μάριος Δημητριάδης. 

Η δωρεάν μεταφορά των επιβατών στις 24 Ιουλίου είναι μια συμβολική κίνηση προς τους πολίτες και τους επιβάτες, όπως και προς όσους συνέβαλαν και συμβάλλουν στη λειτουργία και βελτίωση των δημόσιων συγκοινωνιών. 

«Χαιρετίζω τη συμπλήρωση πέντε χρόνων λειτουργίας των δημόσιων επιβατηγών συγκοινωνιών και προσβλέπω στη συνεργασία όλων για βελτίωσή του», καταλήγει στη δήλωσή του ο υπουργός Μεταφορών. 

Ενδεικτικοί είναι οι αριθμοί για το έργο και την απόδοση που είχε μέχρι σήμερα το νέο σύστημα λεωφορείων: 

Από την αρχή λειτουργίας των έξι νέων φορέων τον Ιούλιο του 2010, καταγράφονται περίπου 125 εκατ. μετακινήσεις επιβατών. 

Σε περίπου 35 εκατ. υπολογίζονται οι μετακινήσεις μαθητών μέσω των σχολικών λεωφορείων τα τελευταία πέντε χρόνια, εκ των οποίων τα πρώτα τρία ήταν εντελώς δωρεάν. 

Το νέο σύστημα λεωφορείων ολοκλήρωσε συνολικά δρομολόγια μήκους 165 εκατ. χιλιομέτρων. Καθημερινά, εδώ και πέντε χρόνια, πραγματοποιούνται δρομολόγια, που το συνολικό τους μήκος ισούται 2,5 φορές με την περίμετρο της Γης, ενώ στα πέντε χρόνια λειτουργίας του συστήματος, το άθροισμα των χιλιομέτρων που έχουν προγρματοποιήσει όλοι οι φορείς δημόσιων επιβατικών μεταφορών, είναι ίσο με περίπου 4.100 φορές τον γύρο της γης. 

Οι έξι οργανισμοί αναμένεται να διοργανώσουν για την ερχόμενη Παρασκευή ο καθένας και τις δικές του εκπλήξεις και εκδηλώσεις για τα πέντε χρόνια λειτουργίας τους, με επίκεντρο τους επιβάτες αλλά και το προσωπικό τους. 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER