Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

Εργαζόμενοι ΟΣΕ: «Άμεση η ανάγκη για ενίσχυση του προσωπικού»

Αρκετά προβλήματα σε καθημερινή βάση καταγγέλλουν οι εκπρόσωποι των σιδηροδρομικών

Από το κακό στο χειρότερο πηγαίνουν οι υπηρεσίες του σιδηροδρόμου στη χώρα, και πιο ειδικά σε τοπικό επίπεδο, με τα προβλήματα να αυξάνονται, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι των εταιρειών, που προέρχονται από τον πάλαι ποτέ ενιαίο ΟΣΕ. 

Δρομολόγια πετσοκομμένα, καθυστερήσεις κάτι παραπάνω από ανεκτές, συχνότατες βλάβες αλλά και ελλιπές προσωπικό συνθέτουν ένα ιδιαίτερο σκηνικό στον ελληνικό σιδηρόδρομο την εποχή της κρίσης, όπως αναφέρουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, ζητώντας λύσεις, χωρίς ωστόσο αυτές να έρχονται στο προσκήνιο. 

Τα δρομολόγια από και προς Καλαμπάκα εξάλλου αλλά και αυτό ανάμεσα σε Λάρισα και Βόλο έχουν βρεθεί ουκ ολίγες φορές στο μικροσκόπιο τόσο των τοπικών αρχών και βουλευτών, αλλά και των ίδιων των εργαζομένων. 

Ωστόσο αλλαγές δραματικές προς το καλύτερο δεν γίνονται, ενώ και ο εξοπλισμός αλλά και τα ανταλλακτικά μοιάζουν να είναι περιορισμένα σε σχέση με προηγούμενες περιόδους. 

Και όλα αυτά τη στιγμή που εκατοντάδες είναι αυτοί που χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση τα δρομολόγια του ΟΣΕ σε τοπικό επίπεδο. 

Και ακόμη περισσότεροι αναμένεται να είναι αυτού που, λόγω θέρους, θα προτιμήσουν να μετακινηθούν με το τρένο προς κοντινές διαδρομές, λόγω μικρότερου κόστους, σε κάποιες τουλάχιστον περιπτώσεις. Μικρότερο κόστος αλλά με αρκετή ταλαιπωρία πιθανότατα... 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου