Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Ιόνια Οδός: Ξεκίνησε εντυπωσιακά το ξετρύπημα της Σήραγγας Κλόκοβας

Με ενθουσιασμό υποδέχθηκε η τοπική κοινωνία την εκκίνηση των έργων διάνοιξης της Σήραγγας Κλόκοβας, μήκους 2,9χλμ. Το έργο της διάνοιξης πραγματοποιείται με εκρήξεις καθώς το σκληρό υπέδαφος ενδείκνυται για αυτή τη μέθοδο.

Αυτές οι πρώτες εβδομάδες αποτελούν το πρώτο σοβαρό τεστ για το τι θα συναντήσουν μέσα στο βουνό αν και όλα δείχνουν ότι δεν θα υπάρξουν αρνητικές εκπλήξεις.

Τόσο στο βόρειο όσο και στο νότιο μέτωπο τα εργοτάξια δουλεύουν με ιδιαίτερη προσοχή καθώς οι εκρήξεις στο εσωτερικό χρίζουν ιδιαίτερης προσοχής και απαιτούν αυξημένα μέτρα ασφάλειας.

Αυτός ήταν και ο λόγος που πριν από μερικές ημέρες διακόπηκε η κυκλοφορία στην περιοχή για περισσότερο από μία ώρα.

Όπως ανέφερε στέλεχος της παραχωρησιούχου, εκτός από το έργο της Σήραγγας Κλόκοβας που είναι μεγάλης κατασκευαστικής αξίας, σημαντικό τεχνικό έργο αποτελεί και η ένωση με τη συνέχεια του δρόμου και τη Σήραγγα Μακύνειας καθώς εκεί θα αναπτυχθεί μία κοιλαδογέφυρα με άνοιγμα που θα ξεπερνά τα 250 μέτρα σε μήκος και τα 60 μέτρα σε ύψος δημιουργώντας ένα εκπληκτικό τεχνικό κατασκεύασμα που κοιτώντας το από κάτω θα προκαλεί δέος.

Στα υπόλοιπα του έργου παραμένουν ακόμα κάποιες εκκρεμότητες με απαλλοτριώσεις, όμως το έργο προχωρά με ικανοποιητικούς ρυθμούς. 

Σε κάθε περίπτωση η ολοκλήρωση του οδικού άξονα θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως μετακινείται κατά τουλάχιστον 12 μήνες στο τέλος του 2016. 

Ένα χρόνο αργότερα, το 2017 θα ολοκληρωθεί το τμήμα Αντίρριο-Χάνια Γαβρολίμνης που περιλαμβάνει τη Σήραγγα Κλόκοβας, χωρίς ακόμα να είναι οριστικοί αυτοί οι χρόνοι.

ΠΗΓΗ: ypodomes.com


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου