Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Προβοκάτσια με θύμα τον ΟΑΣΑ

Μια ανακοίνωση στον πρωινό συρμό του μετρό από Δουκίσσης Πλακεντίας προς Αγία Μαρίνα, κίνησε το ενδιαφέρον των επιβατών. 

Ένα μεγάλο αυτοκόλλητο με το επίσημο λογότυπο του ΟΑΣΑ, που τους προτρέπει να δίνουν το εισιτήριο τους στον επόμενο επιβάτη και να αντιστέκονται "στα παράσιτα που ονομάζονται ελεγκτές", ήταν κολλημένο πάνω στην πόρτα του βαγονιού κι έδινε την εντύπωση ότι επρόκειτο για ανακοίνωση του Οργανισμού. 

Η προσεκτική ανάγνωση, ωστόσο, οδηγούσε σε διαφορετικό συμπέρασμα.

''Απαιτείται από το επιβατικό κοινό, για λόγους στοιχειώδους ταξικής αξιοπρέπειας και αλληλεγγύης, να παραδίδει το ακυρωμένο εισιτήριο του στον επόμενο επιβάτη, να απομονώνει τα παράσιτα που ονομάζονται ελεγκτές, να γνωστοποιεί με κάθε αφορμή τη συλλογική άρνηση πληρωμής του αντιτίμου για τις καθημερινές του μετακινήσεις" αναφέρεται στην ανακοίνωση. 

"Τα μέτρα είναι προσωρινά μέχρι την πλήρη κατάργηση των εισιτηρίων. Σημείωση: Οι ελεγκτές τσεπώνουν το 50% του προστίμου ως αμοιβή τους...''

Σε επικοινωνία μας με τον ΟΑΣΑ, επιβεβαιώσαμε ότι δεν πρόκειται βεβαίως για επίσημη ανακοίνωση, αλλά για παραποίηση με στόχο την δημιουργία εντυπώσεων. 

ΠΗΓΗ: kathimerini.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου