Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Καλιφόρνια: Ταξί χωρίς οδηγό υπό δοκιμή στους δρόμους από την Uber

Στους δρόμους του Πίτσμπουργκ συνελήφθη από τον φωτογραφικό φακό το πρώτο ρομποτικό όχημα με τα διακριτικά της Uber, δημιούργημα του νεοσύστατου Κέντρου Προηγμένων Τεχνολογιών όπως αναφέρεται στο μαύρο Ford με την περιστρεφόμενη κάμερα στην οροφή του. 

Το αποκλειστικό δημοσίευμα ανήκει στην εφημερίδα Pittsburgh Business Times. «Πρόκειται για τις πρώτες ερευνητικές προσπάθειές μας, που αφορά στην χαρτογράφηση, την ασφάλεια και τα συστήματα αυτόνομης οδήγησης», επιβεβαίωσε στην εφημερίδα της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης στην πολιτεία της Πενσυλβάνια. 

Η Uber ανακοίνωσε στις 2 Φεβρουαρίου 2015, την στενή, στρατηγικής σημασίας, συνεργασία της με το πανεπιστήμιο Carnegie Mellon. 

Σκοπός της συνεργασίας αυτής είναι να αξιοποιήσει την εξειδίκευση του πανεπιστημίου στην πληροφορική και συγκεκριμένα την τεχνογνωσία του κέντρου ρομποτικής. 

Δίπλα στην πανεπιστημιούπολη στο Πίτσμπουργκ θα στήσει η Uber το δικό της Κέντρο Προηγμένων Τεχνολογιών για να μελετήσει όσα απαιτούνται για την ασφαλή κυκλοφορία αυτόνομων οχημάτων, διαφαίνεται από τις ανακοινώσεις. 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου