Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Ανησυχούν οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ από τα περιστατικά εμπρησμών - Παθητική η στάση της αστυνομίας

Την έντονη ανησυχία τους για τα τελευταία περιστατικά εμπρηστικών επιθέσεων σε μέσα μαζικής μεταφοράς εκφράζουν οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ.

Τελευταίο "κρούσμα", ήταν αυτό που έγινε χθες στην Πατησίων, όταν αντιεξουσιαστές πυρπόλησαν με μολότοφ ένα τρόλεϊ, έχοντας προηγουμένως υποχρεώσει τους επιβάτες να κατέβουν από το όχημα.

"Πρόκειται για το 4ο ή 5ο όχημα των μέσων μαζικής μεταφοράς που πυρπολείται γύρω από το Πολυτεχνείο", δηλώνει στο MEGA ο Λεωνίδας Σκούλος, πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων στον ΟΣΥ.

Όπως επισημαίνει, ο πρώτος στον οποίο επιτίθενται οι δράστες είναι ο οδηγός, ο οποίος πρέπει εκείνη τη στιγμή να δείξει την απαιτούμενη ψυχραιμία και να ανοίξει τις πόρτες, ώστε να κατέβει ο κόσμος.

"Αν είναι ένα παιδί ή ένας ηλικιωμένος άνθρωπος με προβλήματα υγείας;", αναρωτιέται και συμπληρώνει: "Καταλαβαίνετε ότι θα θρηνήσουμε κάποια στιγμή θύματα".

Πολλοί εργαζόμενοι στα ΜΜΜ συζητούν πλέον το ενδεχόμενο να προτείνουν την αλλαγή των δρομολογίων που διασχίζουν την Πατησίων, μπροστά από το Πολυτεχνείο, ενώ δεν διστάζουν να καταγγείλουν ότι η αστυνομία τηρεί παθητική στάση και τους αφήνει απροστάτευτους τους επιβάτες και τους οδηγούς.

"Δυστυχώς όλες οι γραμμές μας είναι κεντρικές. Αναγκαστικά περνούν από το Πολυτεχνείο", σημειώνει ο Νίκος Ξυδάκης, πρόεδρος των εργαζομένων στα τρόλεϊ και υπογραμμίζει πως αυτό που προέχει είναι να εξυπηρετείται ο κόσμος που χρησιμοποιεί τα ΜΜΜ για τις μετακινήσεις του.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, στις 17 Μαρτίου, κουκουλοφόροι που είχαν "ταμπουρωθεί" στο Πολυτεχνείο επιτέθηκαν με πέτρες και λοστούς εναντίον δύο διερχόμενων τρόλεϊ στην οδό Πατησίων. Ο οδηγός του πρώτου οχήματος κατάφερε να ξεφύγει, ο συνάδελφος του όμως εγκλωβίστηκε. Οι δράστες, αφού πρώτα υποχρέωσαν τόσο τον ίδιο όσο και τους επιβάτες να κατέβουν από το όχημα, στη συνέχεια προκάλεσαν σημαντικές ζημιές.


ΠΗΓΗ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου