Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Τρόλλεϋ - Λεωφορεία στο στόχαστρο των αντιεξουσιαστών (Νέες Φωτογραφίες)

Διαστάσεις παίρνει το φαινόμενο των εμπρησμών τρόλλεϋ και λεωφορείων από ομάδες αντιεξουσιαστών στην περιοχή του Πολυτεχνείου.
Καθώς, σύμφωνα με τους εργαζομένους, το περιστατικό που σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου κατά το οποίο ομάδα περίπου πενήντα νεαρών αποβίβασε οδηγό και επιβάτες από διερχόμενο τρόλλεϋ και στη συνέχεια το πυρπόλησε, δεν είναι το πρώτο.

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος των εργαζομένων στα τρόλλεϋ, Νίκος Ξυδάκης, «από τα μέσα Μαρτίου μέχρι σήμερα, τέσσερα οχήματα έχουν γίνει στόχος βανδαλισμών πότε με μολότοφ και φωτιές πότε με πέτρες και ξύλα και πάντα στην ευρύτερη περιοχή του Πολυτεχνείου».

Οι ίδιοι μάλιστα, σε συνεργασία με τη διοίκηση της εταιρείας, εξετάζουν το ενδεχόμενο να αλλάξουν ορισμένα από τα δρομολόγια ώστε πλέον να διέρχονται από την οδό 3ης Σεπτεμβρίου. 
Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο δεδομένου ότι από την περιοχή περνούν πολλές βασικές γραμμές τρόλλεϋ μεταξύ των οποίων οι γραμμές 3, 5, 11, 18 και 19, ενώ από τον ίδιο δρόμο οδηγούν τα οχήματα στα αμαξοστάσια οι οδηγοί μετά τη λήξη της βάρδιας τους.
Και προχθές, πάντως, οδηγός και επιβάτες του τρόλλεϋ έζησαν εφιαλτικές στιγμές, καθώς ακόμα και μετά την αποβίβασή τους, οι αντιεξουσιαστές μέσα από τον χώρο του Πολυτεχνείου εξακολουθούσαν να πετούν πέτρες και άλλα αντικείμενα εναντίον των εργαζομένων, οι οποίοι προσπαθούσαν να απομακρύνουν το όχημα από τον δρόμο.
Στόχος ομάδων αντιεξουσιαστών έχουν γίνει στο παρελθόν και επτά λεωφορεία μέσα σε έναν μήνα την περίοδο των διαμαρτυριών για τον Νίκο Ρωμανό, όπως είχαν επισημάνει τότε στο «Έθνος» εργαζόμενοι σ΄ αυτά.

Σύμφωνα με τους ίδιους, ένας από τους βασικούς λόγους που πλέον «χωλαίνει» η πρόληψη τέτοιων περιστατικών είναι το γεγονός ότι με τις μετατάξεις έχουν σχεδόν εξαφανιστεί οι επιθεωρητές γραμμής στα τρόλλεϋ και οι επόπτες στα λεωφορεία. 

Πρόκειται για τους ανθρώπους, οι οποίοι ενημέρωναν σε πραγματικό χρόνο εταιρεία και οδηγούς για ενδεχόμενα προβλήματα στον δρόμο ώστε να προλαμβάνονται τέτοια περιστατικά: 

«Οι υπεύθυνοι πρέπει να καταλάβουν ότι το τρόλλεϋ δεν μπορεί να αλλάξει πορεία εξίσου εύκολα με ένα λεωφορείο. Στην πραγματικότητα είμαστε ακόμα ένα μέσο σταθερής τροχιάς κι ας κινούμαστε στον δρόμο» λέει ο κ. Ξυδάκης προσθέτοντας ότι πλέον η εταιρεία δεν έχει περισσότερους από 15 επιθεωρητές. 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου