Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Ανακοίνωση Σωματείου Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ)

Δευτέρα, 11 Μαΐου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Καταγγέλλουμε ευθέως την αναβλητικότητα της νέας πολιτικής ηγεσίας που έχει ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση δρομολόγησης καθοριστικών αλλαγών στην «μνημονιακή» διοίκηση της ΣΤΑΣΥ και τους τοποθετημένους εφαρμοστές και στυλοβάτες της ακραίας αυτής πολιτικής. 

Οι συνεχιζόμενες αντεργατικές ενέργειες της διοίκησης όπως μονομερείς κι επιλεκτικές τοποθετήσεις, πειθαρχικά με μόνο γνώμονα το διευθυντικό δικαίωμα και εργαλείο ένα “μεσαιωνικό” αναχρονιστικό κανονισμό, την εφαρμογή νόμων και παροχών κατά το δοκούν, την προσπάθεια της διοίκησης για κατάργηση ειδικοτήτων με την φιλοσοφία “ON JOB TRAINING” στον βωμό του κέρδους και της ιδιωτικοποίησης ( με ότι αυτό συνεπάγεται). 

Απαιτούμε από τους αρμόδιους την άμεση αποκατάσταση των αδικιών, την επέμβαση τους ώστε να σταματήσουν οι τοποθετήσεις στελεχών με μοναδικό γνώμονα το διευθυντικό δικαίωμα και την προκήρυξη όλων των θέσεων στελεχών από το βαθμό του τομεάρχη και κάτω.
  • Την άμεση πλήρωση των κενών οργανικών θέσεων με επιστροφή των απολυμένων συναδέλφων.
  • Την άμεση θέσπιση των σιδηροδρομικών ειδικοτήτων και ειδικού σιδηροδρομικού μισθολογίου.
  • Την άμεση υλοποίηση της δέσμευσης για συλλογικές διαπραγματεύσεις και επαναφορά στο καθεστώς προ μνημονίων.
  • Εφαρμογή κοινωνικής πολιτικής στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς με ανθρωποκεντρικό άξονα λειτουργίας με επίκεντρο την εξυπηρέτηση ,την ασφάλεια και ταχύτητα στην μετακίνηση των πολιτών
Οι εργαζόμενοι ζητούν, άμεση παρέμβαση ώστε να μπει φραγμός στην ασφυκτική πολιτική της λιτότητας και της διάλυσης των εργασιακών δικαιωμάτων, δίνοντας μια ανάσα ελπίδας στους εργαζόμενους του ΜΕΤΡΟ που αγωνίστηκαν για να διατηρήσουν την αξιοπρέπεια τους ενάντια στα μνημόνια και τις ισοπεδωτικές πολιτικές που απορρέουν από την εφαρμογή τους.

ΥΣ: Μας προκαλεί έντονη ανησυχία το γεγονός της προσπάθειας της διοίκησης να τοποθετήσει τη δεδομένη χρονική στιγμή το σύνολο του προσωπικού την ώρα που κώφευε στο εν λόγω αίτημα μας τα τελευταία δύο χρόνια.

Μη βλέποντας καμία απολύτως ανταπόκριση στα αιτήματα μας , και εισπράττοντας την ανάλγητη πολιτική που συνεχίζει να ασκεί η εταιρία, το σωματείο μας προκηρύσσει προειδοποιητική στάση εργασίας από έναρξη βάρδιας έως τις 08:00 την Τρίτη 12/5/15.

   Ο Πρόεδρος                                      Ο Γενικός Γραμματέας
Σπύρος Ρεβύθης                                         Θανάσης Τζίνης


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου