Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Πακιστάν: Ένοπλοι σκότωσαν τουλάχιστον 19 επιβάτες λεωφορείων

Φωτογραφία αρχείου
Νεκροί από πυρά ενόπλων έπεσαν τουλάχιστον 19 επιβάτες δύο λεωφορείων στο Πακιστάν.

Οι ένοπλοι απήγαγαν τους επιβάτες των λεωφορείων, τα οποία ταξίδευαν από την Κουέτα στο δυτικό Πακιστάν με προορισμό το Καράτσι στις νότιες ακτές της χώρας, γνωστοποίησε ο υπουργός Εσωτερικών της επαρχίας Μπαλουχιστάν, όπου διαπράχθηκε η επίθεση.

Η επίθεση έγινε στην πόλη Μάστουνγκ, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 40 χιλιομέτρων νότια της Κουέτα.

«Οι ένοπλοι φορούσαν στολές των δυνάμεων ασφαλείας» δήλωσε ο Σαρφάραζ Μπούγκτι στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Οι σοροί των 19 επιβατών έχουν εντοπιστεί, πρόσθεσε ο ίδιος.

Αξιωματικοί των υπηρεσιών ασφαλείας ανέφεραν ότι περίπου 25 επιβάτες απήχθησαν από δύο λεωφορεία και διεξήχθη μία επιχείρηση για τον εντοπισμό τους. Τα πτώματα ανακαλύφθηκαν σε λόφους που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση, σύμφωνα με τους αξιωματικούς.

«Οι δράστες ανάγκασαν τους οδηγούς των λεωφορείων να σταματήσουν, πήραν ομήρους περισσότερους από 20 ανθρώπους, κατόπιν άρχισαν να πυροβολούν εναντίον τους σκοτώνοντας τουλάχιστον 19 εξ αυτών» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματούχος της επαρχίας Μπαλουχιστάν.

Προς το παρόν τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα.

Ισλαμιστές διαπράττουν συχνά επιθέσεις εναντίον αμάχων και στρατιωτικών και νωρίτερα αυτόν το μήνα τουλάχιστον 43 επιβάτες σκοτώθηκαν σε ένα λεωφορείο στο Καράτσι σε μια επίθεση την ευθύνη της οποίας ανέλαβε οργάνωση που έχει δηλώσει πίστη στο Ισλαμικό Κράτος.

ΠΗΓΗ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου