Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Γαβότσης: Ευαισθητοποιούμε τη νεολαία μας να χρησιμοποιεί το αστικό λεωφορείο

Καμπάνια του ΟΑΣΘ σε συνεργασία με τον δήμο Ωραιοκάστρου

Από το 3ο δημοτικό σχολείο Ωραιοκάστρου ξεκίνησε σήμερα η καμπάνια ευαισθητοποίησης της νεολαίας του δήμου για τη χρήση του αστικού λεωφορείου, η οποία υλοποιείται από τον ΟΑΣΘ σε συνεργασία με τον δήμο Ωραιοκάστρου. 

Πρόκειται για τον δεύτερο δήμο στο νομό Θεσσαλονίκης που υλοποιεί τη δράση αυτή με τίτλο «Χρησιμοποιώ το αστικό Λεωφορείο… ασφαλώς, στο δήμο Ωραιοκάστρου!».

Στόχος της δράσης, η οποία έχει διάρκεια 3 μήνες, είναι η ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς για τη χρήση του αστικού λεωφορείου με την απόκτηση γνώσεων, την ανάπτυξη δεξιοτήτων και την πρόκληση ενδιαφέροντος στους μικρούς δημότες Ωραιοκάστρου, ώστε να καλλιεργήσουν περαιτέρω πρότυπα συμπεριφοράς υπεύθυνων πολιτών απέναντι στο περιβάλλον.

Σήμερα το πρωί, οι μαθητές του 3ου δημοτικού σχολείου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον υπεύθυνο του ΟΑΣΘ για τη χρησιμότητα της αστικής συγκοινωνίας. 

Η δράση περιλαμβάνει επίσης περαιτέρω ενεργό συμμετοχή των μαθητών μέσα από ατομικές και ομαδικές δημιουργίες στη φωτογραφία, ζωγραφική, σκίτσο και κείμενο, με θέμα τα «Αστικά Μέσα Μεταφοράς». Τα έργα των μαθητών θα παρουσιαστούν σε ειδική εκδήλωση μετά το πέρας της καμπάνιας, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Παρόντες στη σημερινή ενημέρωση ήταν ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος σε θέματα παιδείας, Βαγγέλης Χατζηαγόρου, ο διευθυντής κίνησης του ΟΑΣΘ, Γιώργος Σπανός, το μέλος Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων, Αστέριος Μπάτος και ο διευθυντής του 3ου δημοτικού σχολείου, Χρυσόστομος Χατζηκωνσταντινίδης. 

Η καμπάνια θα συνεχιστεί και σε άλλα σχολεία του διευρυμένου δήμου Ωραιοκάστρου. 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER