Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Καταβολή Δημοτικών Τελών 250.000 € του ΗΣΑΠ στον Δήμο Ηρακλείου!

Το ποσό των 250.000 Ευρώ έβαλε στα Ταμεία του, ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, από την καταβολή μέρους των Δημοτικών Τελών που χρωστά ο ΗΣΑΠ, για τη λειτουργία του σταθμού και τη διέλευση των γραμμών στα όρια της πόλης, αφού η νέα Δημοτική Αρχή διεκδίκησε και κατάφερε ο ΗΣΑΠ, όχι μόνο να αναγνωρίσει την οφειλή του, αλλά να καρπωθεί ήδη ένα μεγάλο τμήμα από τα οφειλόμενα τέλη.

Είναι η πρώτη φορά μετά από χρόνια, που ο Οργανισμός αναγκάζεται να καταβάλει τα χρήματα που χρωστά στον Δήμο και την πόλη του Ηρακλείου, καθώς μέχρι τώρα, δεν είχαν ασκηθεί οι απαιτούμενες πιέσεις.

Επισημαίνεται, Οργανισμοί ανάλογοι του ΗΣΑΠ, έχουν απαλλαγεί προσφάτως με ειδική νομοθετική ρύθμιση από την καταβολή Δημοτικών Τελών, όμως η συγκεκριμένη οφειλή προς τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής υφίσταται από προγενέστερες εποχές.

Τα 250.000 Ευρώ αντιπροσωπεύουν το 40% της συνολικής οφειλής του ΗΣΑΠ προς τον Δήμο, τα υπόλοιπα θα διακανονιστούν μέσου της Επιτροπής Φορολογικών Υποθέσεων.

«Αυτό που κάναμε ήταν να αποκαταστήσουμε μία αδικία: Ο πολίτης και ο επιχειρηματίας του Ηρακλείου να πληρώνει κανονικά τις υποχρεώσεις του απέναντι στον Δήμο και να γλυτώνει το Δημόσιο, ΔΕΚΟ και Οργανισμοί. Αυτή η Δημοτική Αρχή και θα διεκδικεί και θα πετυχαίνει να εξασφαλίζει αυτά που δικαιούται η πόλη μας. Άλλωστε, τα χρήματα που βάζουμε στο ταμείο από αυτές τις διεκδικήσεις θα επιστραφούν στους Ηρακλειώτες, σε υπηρεσίες καθαριότητας, πρασίνου και έργα», σχολιάζει, σχετικά, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος.0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER