Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

"Καμπανάκι" για λεωφορεία και τρόλλεϋ

Σε κίνδυνο αναμένεται να τεθεί το συγκοινωνιακό έργο των λεωφορείων και των τρόλλεϋ της Αθήνας τα επόμενα χρόνια, πλήττοντας την καθημερινότητα των πλέον ευάλωτων πολιτών, αν δεν βρεθούν χρήματα, προκειμένου να ανανεωθεί το γηράσκον τμήμα του στόλου της εταιρείας Οδικές Συγκοινωνίες (ΟΣΥ) ΑΕ.

Όπως αναφέρει «Το Βήμα της Κυριακής», το 2016 θα μειωθεί σημαντικά, λόγω της ηλικίας, της περιβαλλοντικής νομοθεσίας και των τεχνικών προβλημάτων, ο ενεργός στόλος των λεωφορείων και των τρόλλεϋ κατά 22% και 38%, αντίστοιχα, με αποτέλεσμα να έρθει «κουτσούρεμα» στα δρομολόγια των συγκοινωνιών, τα οποία μετά βίας «βγαίνουν» σήμερα.

Αν μάλιστα το ζήτημα του νέου στόλου δεν δρομολογηθεί, οι εκτιμήσεις της ΟΣΥ δείχνουν ότι το 2023 θα έχουν απομείνει μόλις 800 από τα περισσότερα από 2.000 διαθέσιμα σήμερα λεωφορεία. 

Ως εκ τούτου, το σύστημα των αστικών συγκοινωνιών αναζητεί τουλάχιστον 80 εκατ. ευρώ, προκειμένου να ανανεώσει το στόλο και να συνεχίσει να εκτελεί το υφιστάμενο συγκοινωνιακό έργο. 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER