Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Απόσυρση τροπολογίας που αφορά τα τουριστικά λεωφορεία ζητά η ΓΕΠΟΕΤ

Η Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού ως ο δευτεροβάθμιος φορέας εκπροσώπησης των τουριστικών λεωφορείων της χώρας, καλεί την υπουργό Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη, αλλά και τον υπουργό Μεταφορών κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδη να αποσύρουν άμεσα την “απαράδεκτη εκπρόθεσμη τροπολογία στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος ‘Πράξεις εισφοράς σε γη και σε χρήμα – ρυμοτομικές απαλλοτριώσεις και άλλες διατάξεις”, με την οποία εκχωρείται εν κρυπτώ έργο των τουριστικών λεωφορείων στα ΚΤΕΛ, εξυπηρετώντας προφανώς συγκεκριμένες σκοπιμότητες”. 

Την ίδια στιγμή αποκλείονται τα τουριστικά λεωφορεία από την μελλοντική απελευθέρωση των υπεραστικών γραμμών της χώρας, ακυρώνοντας στην πράξη τον ψηφισθέντα Νόμο 4199/2013, που αποτελούσε πέραν του αυτονόητου και μνημονιακή υποχρέωση (εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ).

“Η συγκεκριμένη τροπολογία ουδέποτε ζητήθηκε από τον κλάδο και ουδέποτε τέθηκε υπόψη του προς διαβούλευση, ακριβώς διότι αποσκοπεί στην υφαρπαγή του έργου των τουριστικών λεωφορείων από τα ΚΤΕΛ, τα οποία ήδη παρανόμως το υποκλέπτουν και με αυτό τον τρόπο επιδιώκεται η νομιμοποίησή τους μέσα σε μία νύχτα. 

Το γεγονός δε ότι δε συμπεριλήφθη σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Μεταφορών που μόλις την προηγούμενη εβδομάδα ψηφίστηκε αλλά κατατέθηκε ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΑ σε σχέδιο νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος μόλις χθες, επιβεβαιώνει την κοινή απόπειρα των δύο συναρμόδιων Υπουργών Τουρισμού και Μεταφορών κρυφά και βάσει οργανωμένου σχεδίου να εξυπηρετήσουν ρουσφετολογικά την κομματική τους βάση”, αναφέρει η ΓΕΠΟΕΤ.

“Κυρία Υπουργέ Τουρισμού, σας καλούμε να αποσύρετε σήμερα την εν λόγω τροπολογία και να μην συνδέσετε τις τελευταίες ώρες της θητείας σας με μία μαύρη σελίδα για τον κλάδο των τουριστικών γραφείων και τουριστικών λεωφορείων, η οποία θα σας συνοδεύει για πάντα. Σε αντίθετη περίπτωση παραιτηθείτε”. 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER