Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Σωματεία ΣΤΑ.ΣΥ.: Ανακοίνωση για το συλλαλητήριο, την ημέρα ψήφισης του προϋπολογισμού

ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Η.Σ.Α.Π.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΡΑΜ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΔΗΓΩΝ ΤΡΑΜ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΕΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΔΗΓΩΝ & ΛΟΙΠΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΗ ΣΤΑ.ΣΥ. (Σ.Η.Ε.Κ.)
 5/12/2014
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
  Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
   Η κυβέρνηση των Μνημονίων και της εφαρμογής της βάρβαρης νεοφιλελεύθερης πολιτικής, που οδηγεί σε εξαθλίωση ολόκληρο τον ελληνικό λαό, είναι αποφασισμένη να συνεχίσει το καταστροφικό έργο της, προωθώντας ένα ακόμα προϋπολογισμό δυσβάσταχτης λιτότητας, μείωσης μισθών, συντάξεων και άγριας φοροεπιδρομής.
   Οι δήθεν «σκληρές» διαπραγματεύσεις κυβέρνησης και τρόικας αποκαλύφθηκε, περίτρανα, ότι δεν ήταν τίποτα άλλο παρά μόνο ικεσίες της ισχνής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, για να κερδίσει, λίγο περισσότερο, χρόνο στις πολυθρόνες της εξουσίας.
   Μάλιστα, έχει γίνει φανερό ότι για να πετύχει η κυβέρνηση τον στόχο της είναι πρόθυμη να κάνει και άλλες, δραματικές περικοπές σε μισθούς κι συντάξεις, να ισοπεδώσει και τα τελευταία εργασιακά δικαιώματα, να διαλύσει Δημόσια Υγεία και Παιδεία, να συνεχίσει να ξεπουλάει την δημόσια περιουσία.
   Τα νέα δυσβάσταχτα μέτρα μπορεί να τα ονομάσουν «παράταση του Μνημονίου», «γραμμή στήριξης» ή κάπως αλλιώς.
  Ωστόσο, η ουσία παραμένει ίδια: Για την κυβέρνηση η συνέχιση της βαρβαρότητας και της φτωχοποίησης του λαού προς όφελος ντόπιων και ξένων συμφερόντων είναι μονόδρομος.
  Βέβαια, τα αποτελέσματα της «σωτηρίας της χώρας», στης οποίας το όνομα βασίζουν την καταστροφική πολιτική τους, είναι πλέον ορατά:
  •  Δύο στους τρεις Έλληνες (περίπου 6,5 εκατομμύρια άτομα) απειλούνται από τη φτώχεια ή ζουν ήδη κάτω από το όριο της φτώχειας
  • Περίπου 145.000 παιδιά αντιμετωπίζουν καθημερινά τον κίνδυνο του υποσιτισμού.
  •  Η ανεργία έχει φτάσει στο 26% ενώ ένας στους δύο νέους είναι άνεργος.
  •  Η μικρομεσαία επιχείρηση καταστρέφεται. Στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας περίπου ένα στα τρία καταστήματα (το 30%) έχουν βάλει «λουκέτο» ενώ στον Πειραιά υπάρχουν κεντρικοί δρόμοι, που ένα στα δύο καταστήματα είναι κλειστά (περίπου το 50%).
  •  Περίπου 500.000 δανειολήπτες στεγαστικών δανείων βρίσκονται σε δεινή θέση για την αποπληρωμή των δανείων τους και πάνω από το 8% των στεγαστικών δεν εξυπηρετείται, πλέον, κανονικά.
Αρκετά, δεν αντέχουμε, άλλο, τέτοια «σωτηρία»!....
   Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
   Είναι ξεκάθαρο, πια, ότι εδώ και 5 χρόνια οι μνημονιακές πολιτικές όχι μόνο δεν «έσωσαν» τον ελληνικό λαό αλλά ισοπέδωσαν τα εργασιακά δικαιώματα, κατέστρεψαν κάθε έννοια κοινωνικού κράτους και φτωχοποίησαν το μεγαλύτερο τμήμα των πολιτών.
   Δεν μπορεί να υπάρχουν, πλέον, ψευδαισθήσεις.
   Αυτή η πολιτική δεν αλλάζει. Μόνο ανατρέπεται!
   Όλοι και όλες, την Κυριακή 7 Δεκέμβρη, ημέρα ψήφισης του νέου μνημονιακού προϋπολογισμού, στις 5 το απόγευμα, παίρνουμε μέρος στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ, στην Αθήνα.
Διαδηλώνουμε:
  • Ενάντια στον νέο προϋπολογισμό της λιτότητας, της νέας φοροεπιδρομής, της διάλυσης και των τελευταίων δομών του κοινωνικού κράτους.
  • Για την άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μνημονιακών νόμων και διατάξεων που οδήγησαν στο στραγγαλισμό των συλλογικών εργατικών δικαιωμάτων .
  • Για τον σεβασμό στους δημοκρατικούς θεσμούς και διαδικασίες. Καμία παρέμβαση στο ισχύον πλαίσιο για την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και την απαγόρευση του lockout (ανταπεργία) των εργοδοτών.
  • Για την λήψη επειγόντων μέτρων για την προστασία των εργαζομένων από τις απολύσεις και των θέσεων πλήρους και σταθερής εργασίας.
  • Για να μπει οριστικό τέλος στις πολιτικές της ύφεσης, της αποβιομηχάνισης, των ιδιωτικοποιήσεων – εκποιήσεων – τεμαχισμού των Δημόσιων Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας.

Οι Διοικήσεις

ΠΗΓΗ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER