Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Σκανδαλώδη διαγραφή οφειλών και εκκρεμών δικών προωθούσε ο ΟΑΣΘ

Είναι απορίας άξιον το πώς ο ΟΑΣΘ προωθεί συνεχώς νομοθετικές ρυθμίσεις προς όφελός του. 
Πρόσφατα πέρασε από τη Βουλή χαριστική ρύθμιση των χρεών του ιδιωτικού και κερδοφόρου οργανισμού στο ΙΚΑ, ενώ ο Δήμος Νεάπολης - Συκεών κατάφερε στο παρά πέντε να σταματήσει «σκανδαλώδη», όπως τη χαρακτηρίζει, ρύθμιση που ευνοούσε τον ΟΑΣΘ σε βάρος του.

Ο δήμος κατήγγειλε ότι «την τελευταία στιγμή αποσύρθηκε διάταξη σχεδίου νόμου που προωθήθηκε εν κρυπτώ και διέγραφε βεβαιωμένες και νόμιμες οφειλές του Οργανισμού προς τον Δήμο Νεάπολης-Συκεών, καταργώντας μάλιστα και δίκες που εκκρεμούν...»

Ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης αντέδρασε έντονα κάνοντας λόγο για «αντισυνταγματικές διατάξεις», για «χορό συναλλαγής» και εποχές «Κουτσόγιωργα-Κοσκωτά». 

Η διάταξη όχι μόνο διέγραφε οφειλές του ΟΑΣΘ από τέλη χρήσης κοινόχρηστου χώρου, αλλά υποχρέωνε τον δήμο να επιστρέψει στον ΟΑΣΘ ποσά από τα τέλη που εισέπραξε και καταργούσε τις δίκες που εκκρεμούν γι' αυτήν την υπόθεση! 

«Μάλιστα, κατά προκλητικό τρόπο καθόριζε αναδρομικά το ύψος των τελών που θα πρέπει να καταβάλει ο ΟΑΣΘ στον δήμο για τα έτη 2005 - 2010 και το οποίο έφθανε στις 171.846 ευρώ, όταν οι βεβαιωμένες οφειλές του Οργανισμού προς το δήμο ξεπερνούν τα 2,5 εκατ. ευρώ. 

Δηλαδή, το υπουργείο Υποδομών, Δικτύων και Μεταφορών, με τρόπο αυταρχικό, ήρθε να χαρίσει στον ΟΑΣΘ πάνω από περίπου 2,3 εκατ. ευρώ, στερώντας τα από τα ταμεία του δήμου, και μάλιστα σε μια περίοδο που η κυβέρνηση περικόπτει πόρους και "προτρέπει" τους ΟΤΑ να αναζητήσουν πηγές εσόδων», αναφέρει ο δήμος στη σχετική του ανακοίνωση. 

Ο Σ. Δανιηλίδης υποστηρίζει ότι από τις επαφές που είχε με βουλευτές και μέλη της κυβέρνησης όλοι δήλωναν «άγνοια» για τη ρύθμιση, μηδέ του Μιχ. Χρυσοχοΐδη... εξαιρουμένου. 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER