Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Μετρό Αθήνας: Συνεχίζουν τα αραιά δρομολόγια, απουσιάζουν οι νέοι συρμοί

Όταν πριν από 4 μήνες αναφερθήκαμε στο πρόβλημα για τα αραιά δρομολόγια εν μέσω ζέστης, υποθέσαμε ότι με την κυκλοφορία των νέων συρμών το πρόβλημα θα είχε λυθεί. 

Δυστυχώς μετά από τόσους μήνες το πρόβλημα είναι εδώ. Το Υπουργείο Υποδομών που έκανε σημαντική κίνηση μαζί με τον ΟΑΣΑ και μειώθηκε η τιμή του εισιτηρίου, κινδυνεύει να πάει στράφι από τη έλλειψη τακτικής συγκοινωνίας στο δίκτυο του Μετρό ειδικά τις ώρες.

Το φαινόμενο οι συρμοί να μην περνούν με την απαιτούμενη συχνότητα υπάρχει εδώ και 1 χρόνο, όμως πλέον θεωρείται απαράδεκτο να υπάρχουν στα αμαξοστάσια οι 17 νέοι συρμοί και τα δρομολόγια να γίνονται και πάλι με αυτό το ρυθμό.

Οι νέοι συρμοί υποθετικά θα έλυναν το συγκεκριμένο πρόβλημα αλλά προς το παρόν απουσιάζουν.

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΜΕ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ
Ένα άλλο φαινόμενο που τείνει να πάρει διαστάσεις μόνιμου χαρακτήρα είναι τα δρομολόγια να γίνονται τμηματικά και όχι σε όλη τη γραμμή. Έτσι στην γραμμή 2 έχουμε δρομολόγια που φτάνουν μέχρι τον Άγιο Δημήτριο και δρομολόγια που φτάνουν μέχρι το Ελληνικό.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι σταθμοί ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ, ΑΛΙΜΟΣ, ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ, ΕΛΛΗΝΙΚΟ να έχουν μικρότερη συχνότητα δρομολογίων και ειδικά τις ώρες που θεωρούνται ώρες αιχμής να έχουμε δρομολόγια ανά 10 λεπτά.

Αυτό γίνεται λόγω μειωμένης κίνησης στους 4 νέους σταθμούς που όμως κόστισαν 500εκ.ευρώ για να κατασκευαστούν και να διατεθούν σε λειτουργία υπέρ του κοινού. 

Εφόσον τα δρομολόγια κινούνται μόνο κατά το ήμισυ μετά τον Άγιο Δημήτριο το κοινό θα πρέπει να είναι περισσότερο υπομονετικό σε σχέση με τους υπόλοιπους σταθμούς, διαχωρίζοντας τους επιβάτες του δικτύου σε 2 κατηγορίες.

Το φαινόμενο αυτό μας γυρίζει πολλά χρόνια πριν όταν ο τότε Ηλεκτρικός έκανε δρομολόγια όχι σε όλη τη γραμμή, αλλά στο τμήμα Ταύρος-Ειρήνη και αραιότερα σε όλη τη γραμμή από Πειραιά μέχρι Κηφισιά.2 comments:

Ευτελισμός για το site σας να αναδημοσιεύει ρεπορτάζ ενός site που παραπληροφορεί συστηματικά! Την ώρα που δεν υπάρχουν ηλεκτροδηγοί και ακόμα αναζητείται η περιβόητη προκήρυξη για την πρόσληψη προσωπικού, αυτοί μιλάνε για χαμηλή επιβατική κίνηση!!

Δεν έχω καταλάβει τι σας πείραξε στην συγκεκριμένη αναδημοσίευση;
Αφού όντως δεν υπάρχουν ηλεκτροδηγοί όπως λέτε, είναι φυσικό να μην μπορούν να κινηθούν οι καινούργιοι συρμοί.
Όσο για το "ηλεκτροδηγοί" στο Μετρό και στο Τραμ, είναι σχετική η ονομασία, δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο σαν ειδικότητα. Από παλιά αυτή η ονομασία υπήρχε στον ΗΣΑΠ και μόνο, γιατί οι χειριστές των συρμών είχαν γνώσεις ηλεκτροτεχνίας. Ισχύει το ίδιο και στο Μετρό;

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER