Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

«Με το γάντι αδειάζει» ο Αλ. Δελούκας (ΟΑΣΑ) τον Μ. Χρυσοχοΐδη

Ήταν αναμενόμενο. Όταν προχωράς στην ... "καρατόμηση" σύσσωμου του διοικητικού συμβουλίου, σίγουρα ο εκδιωχθέν δεν θα σε… ευχαριστεί.

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ Αλέξανδρος Δελούκας «αδειάζει με το γάντι» τον υπουργό Μεταφορών Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, σημειώνοντας, στην έκθεση πεπραγμένων του 9μηνου του ΟΑΣΑ, τις ακόλουθες δράσεις και ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν στη θητεία του:

-Η υπογραφή Συμβάσεων Παροχής Συγκοινωνιακού Έργου με τις ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ που εκκρεμούσαν από την θέση σε ισχύ του Κανονισμού ΕΕ 1370/2007.

-Η διευθέτηση μακροχρόνιων εκκρεμοτήτων με την υπογραφή συμβάσεων με Υπουργεία και Δημόσιους Φορείς που οδήγησαν (σε ορισμένες περιπτώσεις για πρώτη φορά) στην αποζημίωση του Ομίλου ΟΑΣΑ από την παροχή συγκοινωνιακής υπηρεσίας προς επωφελούμενες ομάδες (ΑΜΕΑ, φοιτητές, πολύτεκνοι κλπ).

-Η σύνταξη νέου Χάρτη Υποχρεώσεων προς Επιβάτες - Καταναλωτές (ΧΥΚ), σε συμφωνία με τον νέο κανονισμό της Ε.Ε. (ΕΚ 181 / 2013).

«Η ενασχόλησή μου με τον τομέα των δημόσιων συγκοινωνιών δεν ξεκίνησε με την ανάληψη των καθηκόντων μου στον ΟΑΣΑ την 13/12/2012 ως Προέδρου ΔΣ και Δ/ντος Συμβούλου, ούτε θα ολοκληρωθεί με την αφυπηρέτησή μου από την θέση αυτή.

Με την εμπειρία και επιστημονική γνώση που διαθέτω από την υπερτριακονταετή ακαδημαϊκή και επαγγελματική σταδιοδρομία μου, επεχείρησα να υπηρετήσω τον ΟΑΣΑ με αντικειμενικότητα, ανεπηρέαστα και με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον του Ομίλου και την βιωσιμότητα του Συστήματος Αστικών Συγκοινωνιών και βέβαια την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

Για τα αποτελέσματά της ομαδικής μας εργασίας επιθυμώ να ευχαριστήσω τα μέλη του Δ.Σ. καθώς και όλους τους Διευθυντές και τα υπηρεσιακά στελέχη του ΟΑΣΑ για την συνεργατικότητά τους.

Επίσης επιθυμώ να ευχαριστήσω τις Διοικήσεις, τα στελέχη και τους εργαζόμενους των εταιρειών ΟΣΥ Α.Ε. και ΣΤΑΣΥ Α.Ε. για την αγαστή συνεργασία τους αλλά προ πάντων διότι με τις συνεχείς τους προσπάθειες διατηρούν υψηλό το επίπεδο παροχής υπηρεσιών, ειδικά σε μια εποχή δύσκολης οικονομικής συγκυρίας.

Τέλος επιθυμώ να ευχαριστήσω όλους εκείνους που μου έδειξαν την εκτίμησή τους και μου εμπιστεύθηκαν την θέση του Προέδρου και Δ/ντος Συμβούλου στον ΟΑΣΑ», αναφέρει στο σημείωμά του ο Αλ. Δελούκας.

Yπενθυμίζεται ότι ο Αλ. Δελούκας, που ήταν επιλογή της ΔΗΜΑΡ, οδηγήθηκε σε παραίτηση, όπως σύσσωμο το δ.σ. του ΟΑΣΑ, επειδή - σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών - δεν έκανε τις πρέπουσες ενέργειες για να λάβει ο ΟΑΣΑ τις οφειλές από διάφορα υπουργεία. Ωστόσο, στην έκθεση πεπραγμένων, ο τέως δ.σ. του ΟΑΣΑ υποστηρίζει ότι έγιναν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες.

ΠΗΓΗ: metaforespress.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου