Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Καυστική ανακοίνωση σωματείων της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε., προς τη Διοίκηση της εταιρείας για τις δωροεπιταγές

ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΗΣΑΠ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΔΗΓΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΗ ΣΤΑΣΥ (Σ.Η.Ε.Κ.)


Αριθ. Πρωτ.:144
18/12/2013


Προς τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε.
κ. Νικόλαο Παπαθανάση

Κύριε Πρόεδρε,
Η απόφασή σας για έκδοση εν όψει Χριστουγέννων δωροεπιταγής ύψους 25 ευρώ θεωρούμε ότι αποτελεί πράξη απαξίωσης απέναντι στην προσφορά των εργαζόμενων στην Εταιρεία και γενικότερα στη δοκιμαζόμενη από την κρίση χώρα μας.  

Μετά από αυτό, είναι αναγκαίο να καταστήσουμε σαφές ότι οι εργαζόμενοι παρά την οικονομική εξαθλίωσή τους που είναι αποτέλεσμα των μνημονιακών κυβερνητικών πολιτικών, παραμένουν αξιοπρεπείς. 

Γι' αυτό, τέτοιες αποφάσεις προσβάλλουν βάναυσα τους εργαζόμενους που διαπιστώνουν ότι αντιμετωπίζονται ως επαίτες και ως εκ τούτου δεν μπορεί να γίνουν ανεκτές όσες οικονομικές δυσκολίες και εάν βιώνουν. 

Πάντως, πιστεύουμε ότι δεν είναι στις προθέσεις σας να ταυτιστείτε με την απαξιωτική πολιτική που ασκείται τον τελευταίο καιρό σε βάρος των εργαζομένων στις Σταθερές Συγκοινωνίες από την κεντρική πολιτική εξουσία. 

Γι' αυτό, σας καλούμε έστω και την ύστατη ώρα να αναθεωρήσετε την απόφασή σας και να χορηγήσετε δωροεπιταγές σε αξιοπρεπές ύψος οικονομικής αξίας, ώστε να φανεί από την πλευρά σας ο οφειλόμενος σεβασμός στους εργαζόμενους στις Σταθερές Συγκοινωνίες οι οποίοι με αιματηρές θυσίες συνδράμουν ώστε η Εταιρεία να είναι αντάξια των απαιτήσεων του επιβατικού μας κοινού. 

Παρόλα αυτά οι εργαζόμενοι, σας εύχονται Καλά Χριστούγεννα!

                                                                 Οι Διοικήσεις0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER