Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Προς επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσουν από εβδομάδα σε επίσχεση εργασίας αφήνουν οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ, εξέλιξη που αν πραγματοποιηθεί θα αφήσει την πόλη χωρίς αστική συγκοινωνία. 

Οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και περίπου δύο μήνες, εξαιτίας της μη εξόφλησης των οφειλών του κράτους προς τον Οργανισμό, που φτάνουν πλέον τα 166 εκατ. ευρώ.

Για το θέμα ο πρόεδρος του Οργανισμού Χρήστος Στεφανίδης αναμένει απάντηση το αργότερα μέχρι τη Δευτέρα το πρωί από τη Γενική Γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Χριστίνα Παπακωνσταντίνου για το πότε θα καταβληθούν τα χρήματα. 

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Οργανισμού θα ενημερώσει τους εργαζόμενους, οι οποίοι θα συνεδριάσουν εκτάκτως για να καθορίσουν τη στάση τους. «Προσανατολιζόμαστε να πάμε σε επίσχεση εργασίας, όλα θα εξαρτηθούν από τις απαντήσεις που θα δώσουν τα αρμόδια υπουργεία» είπε στη Voria.gr ο πρόεδρος του Σωματείου των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ κ. Δημήτρης Τσερμενίδης.

«Στη θυσία του πρωτογενούς πλεονάσματα τα αφήνουν όλα»

Λάβρος κατά της κυβερνητικής πολιτικής και τον τρόπο που χειρίζεται το θέμα της χρηματοδότησης του ΟΑΣΘ είναι ο πρόεδρος του Οργανισμού κ. Χρήστος Στεφανίδης. «Δεν μπορεί ο Οργανισμός να ζει με το μαχαίρι στο λαιμό, τη στιγμή που του οφείλει το δημόσιο 166 εκατ. εκ των οποίων τα 80 είναι άμεσα καταβλητέα» είπε στη Voria.gr και πρόσθεσε: «στη θυσία του πρωτογενούς πλεονάσματα, σημαίνει ότι τα αφήνω όλα απλήρωτα». 

Σύμφωνα με τον ίδιο, τελευταία φορά που πήρε χρήματα ο Οργανισμός ήταν το Δεκέμβριο του 2012. Ο κ. Στεφανίδης σημείωσε ότι θα ενημερώσει το επόμενο διάστημα τους πολίτες τι ακριβώς γίνεται με τα υπουργεία.

ΠΗΓΗ: voria.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου