Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Επέκταση της γραμμής 3 προς Πειραιά. Έπιασε δουλειά ο «Ιππόδαμος»

Ξεκίνησε σήμερα, από την Αγία Βαρβάρα ο μετροπόντικας «Ιππόδαμος», με στόχο τη διάνοιξη της σήραγγας της επέκτασης της Γραμμής 3 του Μετρό προς τον Πειραιά.


Η διάνοιξη της σήραγγας θα διαρκέσει περίπου 2,5 χρόνια. Θα διανύσει 6,5χλμ. και θα περάσει από τους υπό κατασκευή σταθμούς «Αγία Βαρβάρα», «Κορυδαλλός», «Νίκαια», «Μανιάτικα», «Πειραιάς» και «Δημοτικό Θέατρο».

Σύμφωνα με την Αττικό Μετρό, ο «Ιππόδαμος» πήρε το όνομά του από τον μεγάλο αρχαίο Έλληνα πολεοδόμο.

Στοιχεία του Ιπποδάμειου συστήματος της αρχαίας πόλης του Πειραιά, αποκαλύπτει η εκτελούμενη στο πλαίσιο του έργου του Μετρό αρχαιολογική έρευνα στην πλατεία Δημοτικού Θεάτρου.

Οι εργασίες διάνοιξης της σήραγγας ξεκινούν εμπρόθεσμα, όπως προβλέπεται στο χρονοδιάγραμμα του έργου και αυτό κατέστη δυνατό χάρη στις μεγάλες προσπάθειες της Αττικό Μετρό, της κατασκευάστριας κοινοπραξίας του έργου και κυρίως όλων των εργαζομένων που πέτυχαν σε χρόνο ρεκόρ τη συναρμολόγηση του μηχανήματος.


«Η εκκίνηση σήμερα του μετροπόντικα από την Αγία Βαρβάρα προς τον Πειραιά σηματοδοτεί την ύπαρξη μιας Ελλάδας που δουλεύει, παράγει και μπορεί να ελπίζει. Τα μεγάλα έργα αποτελούν σημαντικό μοχλό ανάπτυξης της χώρας» δήλωσε ο γεν. γραμματέας Δημοσίων Εργων Στρ. Σιμόπουλος.

Τέλος, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Αττικό Μετρό Χρ. Τσίτουρας, τόνισε πως ένα ακόμη μεγάλο έργο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και με την ολοκλήρωσή του θα αναβαθμίσει τον Πειραιά με το λιμάνι του ενώ θα εξυπηρετήσει τους κατοίκους όλων των δήμων όπου κατασκευάζονται οι νέοι σταθμοί.0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER