Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

H πρώτη άουτομπαν για ποδηλάτες

Η βιομηχανική περιοχή του Ρουρ υποφέρει από χρόνιο κυκλοφοριακό πρόβλημα. Τη λύση ενδέχεται να δώσει η «πρώτη άουτομπαν για ποδήλατα», την οποία σχεδιάζει η Περιφέρεια του Ρουρ.

Τα πλάνα προβλέπουν την κατασκευή ενός πλατιού ποδηλατόδρομου υψηλών ταχυτήτων, ο οποίος θα καλύπτει μία απόσταση 85 χιλιομέτρων μεταξύ των πόλεων Χαμ και Ντούισμπουργκ. Έτσι εκτιμάται, ότι θα αποσυμφορηθεί η κυκλοφορία στην περιοχή, καθώς αρκετοί θα περάσουν από το βολάν του αυτοκινήτου στη σέλα του ποδηλάτου.

Η έναρξη των εργασιών κατασκευής καθορίζεται για τις αρχές του 2014 και η ολοκλήρωση του έργου θα γίνει το 2020, όμως στο ενδιάμεσο διάστημα θα παραδίδονται τμήματα του ποδηλατόδρομου στην κυκλοφορία. 

Οι μελετητές επιδιώκουν να αποφύγουν τις ανηφόρες, ώστε ο νέος δρόμος για ποδήλατα να προσελκύσει κάποιο σημαντικό ποσοστό από τους 1,1 εκατ. οδηγούς που μετακινούνται σε καθημερινή βάση στην περιοχή του Ρουρ. Οι περισσότεροι πραγματοποιούν σχετικά σύντομες διαδρομές μεταξύ κοντινών πόλεων και το ποδήλατο θα μπορούσε να αποτελέσει μία πρακτική εναλλακτική λύση γιαυτούς.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 110 εκατ. ευρώ και στις προδιαγραφές του περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων εύκολη πρόσβαση, ασφαλής χάραξη και καλή σύνδεση με τα Μέσα Μαζικών Μεταφορών. Αυτή την εποχή τρέχουν στη Γερμανία αρκετοί διαγωνισμοί για παρόμοια έργα, που επικεντρώνονται στην προώθηση του ποδηλάτου ως μέσου καθημερινής μετακίνησης.0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER