Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Ο Μητσοτάκης σφίγγει τα λουριά: Τι εντολές έδωσε για κοπανατζήδες, «μαϊμού» πτυχία και παράνομους διορισμούς

Σιδηρά πειθαρχία προσπαθεί να επιβάλλει στον δημόσιο τομέα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος κήρυξε πόλεμο» κατά των κοπανατζήδων δημοσίων υπαλλήλων, ενώ θα ξεσκονιστούν όλα τα πτυχία ξένων γλωσσών των υπαλλήλων και τα μητρώα τους. Θα ανακληθούν όλοι οι παράνομοι διορισμοί, υποστηρίζει.

Σε έγγραφο του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, γνωστοποιήθηκε πως το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, έχει λάβει εντολή να εξαπολύσει σαφάρι κατά των δημόσιων υπαλλήλων οι οποίοι δεν τηρούν τα ωράρια. Στόχος του υπουργού, είναι να εντοπιστούν όχι μόνο οι κοπανατζήδες υπάλληλοι, αλλά και οι «εργαζόμενοι- φαντάσματα», οι οποίοι απουσιάζουν από τις θέσεις τους για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Σαφάρι στα ινστιτούτα ξένων γλωσσών

Από τον αυστηρό έλεγχο του υπουργείου, θα περάσουν και οι ατομικοί φάκελοι και τα μητρώα των δημοσίων υπαλλήλων, προκειμένου να είναι πλήρη και επικαιροποιημένα. Στο πλαίσιο αυτό, περιλαμβάνεται ο έλεγχος και η διασταύρωση των στοιχείων τους, αλλά και τα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας, τα οποία θα περαστούν από μικροσκόπιο προκειμένου να διαπιστωθεί εάν και πόσα από αυτά είναι πλαστά. Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, ο πλήρης έλεγχος του προφίλ των δημοσίων υπαλλήλων είναι ιδιαιτέρως σημαντικός όσον αφορά την αξιολόγηση, ενώ όπως υποστηρίζει στο έγγραφο που διαβιβάστηκε «έχει ήδη διαπιστωθεί ότι σε πολλές περιπτώσεις, τα προσωπικά μητρώα των υπαλλήλων δεν διαθέτουν την απαιτούμενη εγκυρότητα και πληρότητα, ιδιαίτερα σε στοιχεία που καταθέτει ο ίδιος ο υπάλληλος στην υπηρεσία του και σχετίζονται με την υπηρεσιακή του κατάσταση».

Πειθαρχικά: 200 υποθέσεις το μήνα

Στο έγγραφο γίνεται αναφορά και στα «λαβράκια» που έχουν ανακαλύψει τα Πειθαρχικά Συμβούλια. Οπως ενημερώνει ο κ. Μητσοτάκης, ο μέσος ρυθμός εξέτασης υποθέσεων στα πρωτοβάθμια Πειθαρχικά είναι περίπου 200 και στα δευτεροβάθμια πειθαρχικά 50 υποθέσεις το μήνα.

Θα ανακληθούν όλοι οι παράνομοι διορισμοί

Στο έγγραφο τέλος, αναφέρεται πως θα γίνει και ανάκληση όλων των παράνομων διορισμών στο δημόσιο, με τον κ. Μητσοτάκη να επιμένει πως παρά τα όποια νομοθετικά κωλύματα, «ο τελειωθείς διορισμός που έγινε κατά παράβαση νόμου ανακαλείται εντός διετίας από τη δημοσίευση της πράξης διορισμού και οποτεδήποτε, χωρίς χρονικό περιορισμό, μεταξύ άλλων, στην περίπτωση που ο υπάλληλος προκάλεσε δολίως ή υποβοήθησε την παρανομία» και υπενθύμισε πως κάθε παράνομος διορισμός μπορεί να προσβληθεί με αίτηση ακύρωσης ενώπιον του αρμόδιου Διοικητικού Δικαστηρίου από όποιον τρίτο έχει έννομο συμφέρον

ΠΗΓΗ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου