Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Συνάντηση ΠΟΣ - ΤΡΑΙΝΟΣΕ για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Πραγματοποιήθηκε χτες το πρωί διευρυμένη συνάντηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ( κ. Ζηλιασκόπουλος ) με την ΠΟΣ ( Το Προεδρείο της Ομοσπονδίας και προεδρεία απο τα 3 σωματεία ) για το θέμα της υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Στην συνάντηση ο Πρόεδρος της ΠΟΣ επανέλαβε το αίτημα για την υπογραφή ΣΣΕ τονίζοντας ότι η Ομοσπονδία είχε καταθέσει και κοστολογημένες προτάσεις στις Διοικήσεις των εταιρειών του Ομίλου ΟΣΕ , ζητώντας να αναλάβουν οι Διοικήσεις πρωτοβουλίες για να επανεκκινήσει ο διάλογος.

Ο κ. Ζηλιασκόπουλος εξέφρασε την θέληση του να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας , η οποία θα παρέχει και κάποια προστασία στους σιδηροδρομικούς ενόψει των ιδιωτικοποιήσεων .
Ωστόσο υπάρχουν θέματα νομοτεχνικά που πρέπει να ξεπεραστούν. 

Η Π.Ο.Σ. για το θέμα της ΣΣΕ , θα εξετάσει το ενδεχόμενο για το εαν πρέπει να ζητήσει συνάντηση με το ΤΑΙΠΕΔ καθώς έχει καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα ενάντια στην ένταξη των εταιρειών του Ομίλου ΟΣΕ στο Ταμείο Αξιοποίησης .

Για το θέμα των βοηθημάτων ο Πρόεδρος της ΠΟΣ , ζήτησε να συνεχιστεί η καταβολή τους .
Ο κ. Ζηλιασκόπουλος τόνισε ότι υπάρχει και εδώ πρόβλημα με το ΤΑΙΠΕΔ (τα προηγούμενα χρόνια δινόντουσαν κανονικά είπε ) και πως θα υπάρξει προσπάθεια για συνεννόηση και με τις άλλες εταιρίες ( ΟΣΕ - ΕΕΣΣΤΥ) για να υπάρξει κοινή αντιμετώπιση του θέματος .

Για το θέμα της διαθεσιμότητας - κινητικότητας ο Πρόεδρος της ΠΟΣ ζήτησε να ξεκαθαρίσουν οι Διοικήσεις τις προθέσεις τους τονίζοντας ότι δεν περισσεύει κανείς κ ότι έχουν υπάρξει μεγάλα κενά με τις μετατάξεις του Ν.3891/2010. Να δεσμευτούν οι Διοικήσεις ότι το θέμα έχει τελειώσει καθώς μετά τις πληροφορίες για την διαθεσιμότητα 750 εργαζομένων στο Υπουργείο Υποδομών (και από τους Εποπτευόμενους Οργανισμούς ) δημιουργείται αναστάτωση στο προσωπικό .

Ο κ. Ζηλιασκόπουλος είπε ότι για το θέμα της διαθεσιμότητας δίνονται πολλές διαφορετικές νομικές προσεγγίσεις για το αν η ΤΡΑΙΝΟΣΕ εμπίπτει στον Νόμο ή όχι .
Πρόθεση της Διοίκησης είναι να μην υπάρξουν. Για τον σκοπό αυτό προχωρά άμεσα η εκπαίδευση όσων καταθέσαν αιτήσεις εσωτερικής μετάταξης ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει και νέος γύρος αιτήσεων για προσωπικό που θέλει να μετακινηθεί σε άλλους κλάδους .

Έγινε κουβέντα και για τα θέματα ασφάλειας ( με τα τελευταία δυστυχήματα στην Ευρώπη να δημιουργούν πολλαπλές ανησυχίες ) με τους παρευρισκόμενους συνδικαλιστές να τονίζουν ότι η κατάσταση δικτύου , τροχαίου υλικού βρίσκεται στο χειρότερο σημείο των τελευταίων δεκαετιών.

Το ίδιο και για το προσωπικό που δουλεύει σε υπερεντατικούς ρυθμούς .

Ο κ. Ζηλιασκόπουλος αναγνώρισε τα προβλήματα και τόνισε πως θα γίνουν προσπάθειες για την επίλυση τους σε συνεννόηση με τις άλλες εταιρίες .

Για το θέμα της ιδιωτικοποίησης , ο κ. Ζηλιασκόπουλος τόνισε ότι στις 16 Σεπτεμβρίου κλείνει η προθεσμία για τις μη δεσμευτικές προσφορές και ότι ακολούθως θα γίνει επιλογή μεταξύ όσων συμμετέχουν για να καταλήξουμε κατόπιν στις δεσμευτικές κ να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση .

Ο συνάδελφος Αντωνίου έθεσε θέματα για την πιστοποίηση του προσωπικού κίνησης αλλά και προβλήματα με τα βαγόνια που αντιμετωπίζει καθημερινά ο κλάδος της κίνησης με τον κ. Ζηλιασκόπουλο να σημειώνει τα θέματα .

Ήταν μια ενδιαφέρουσα συζήτηση , χωρίς όμως κάποιο χειροπιαστό αποτέλεσμα...

Από την ΠΟΣ παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος Θ. Λεβέντης , ο Ταμίας Ν. Θεοδωρόπουλος , ο Αν. Γενικός Γραμματέας Ν. Σουρμελής , ο Οργανωτικός Γραμματέας Π. Παρασκευόπουλος και ο Αν. Οικονομικός Γραμματέας Ντίτσας Γιάννης .(ο συνάδελφος Γενικός Γραμματέας Π. Πουρλιάκας έλειπε λόγω προβλήματος υγείας ).

Από τα σωματεία παρευρέθηκαν , ο Πρόεδρος της ΠΕΠΑ Γ. Αντωνίου , ο Πρόεδρος του σωματείου Προαστιακού Ζαβογιάννης Βασίλης και ο Αντιπρόεδρος της ΠΕΠΕ , Γενιδούνιας Κώστας.

ΠΗΓΗ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER