Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Κλιμακώνεται η κόντρα με τους δήμους. Νέα 24ωρη απεργία και συγκέντρωση...

Νέα 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στις 11:00 το πρωί στην πλατεία Καραϊσκάκη, αποφάσισαν για σήμερα τα μέλη του προεδρείου της ΠΟΕ ΟΤΑ.

Από την απεργία εξαιρούνται και πάλι οι υπηρεσίες πρόνοιας των δήμων. Το βράδυ, θα συνεδριάσει εκ νέου η εκτελεστική επιτροπή της Ομοσπονδίας για να εκτιμήσει τα δεδομένα που θα προκύψουν στην αυριανή μέρα. 

Σε εικοσιτετράωρη απεργία κατεβαίνουν σήμερα και οι Δημοτικοί Αστυνομικοί, μετά από απόφαση του σωματείου τους που συνεδρίασε χτες το απόγευμα. Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, σήμερα θα συγκληθεί νέα γενική συνέλευση του σωματείου ώστε να αποφασιστεί η στάση που θα τηρήσουν στη συνέχεια.

Η απεργιακή κινητοποίηση σήμερα και η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Καραΐσκάκη, αποφασίστηκε μετά τη συνάντηση αντιπροσωπείας των 4.000 εργαζομένων στον δημόσιο τομέα, μελών της ΠΟΕ-ΟΤΑ, εκπαιδευτικών, δημοτικών αστυνομικών και άλλων, με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι εργαζόμενοι δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα της συνάντησης με τον υπουργό ο οποίος τους παρουσίασε τα σχέδια για την κινητικότητα στο δημόσιο, καθώς μεταξύ άλλων φέρεται να τους ανακοινώθηκε πως το σώμα της δημοτικής αστυνομίας θα καταργηθεί και μέρος των υπαλλήλων σε αυτή θα απορροφηθούν από άλλες υπηρεσίες στους αντίστοιχους δήμους. 

Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης, σύμφωνα με πληροφορίες, ανακοίνωσε στους εκπροσώπους των συγκεντρωμένων πως μέχρι το τέλος Ιουλίου θα τεθούν σε διαθεσιμότητα οι σχολικοί φύλακες και μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, οι δημοτικοί αστυνομικοί.0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER