Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Κρούσματα βίας στα νυχτερινά δρομολόγια των αστικών λεωφορείων


Οι οδηγοί των λεωφορείων καταγγέλλουν ότι το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί τα κρούσματα επιθέσεων ακόμα και των ξυλοδαρμών των συναδέλφων τους από «επιβάτες», που όχι μόνο προκαλούν ζημιές στα οχήματα αλλά κάνουν και χρήση ναρκωτικών μέσα σε αυτά...

Τα νυχτερινά δρομολόγια της γραμμής 805 εκτελούνται προσωρινά συνοδεία περιπολικού της Αστυνομίας μέχρι να ληφθούν μέτρα, τονίζουν οι εκπρόσωποι του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ.

Όμως αυτό δεν είναι πάντα εφικτό, με αποτέλεσμα όταν δεν υπάρχει διαθέσιμο περιπολικό, οι οδηγοί να αποβιβάζουν τους επιβάτες στα διυλιστήρια! Έτσι, κάποιοι επιβάτες αναγκάζονται να διανύσουν απόσταση που φτάνει έως και τα πέντε χιλιόμετρα μέχρι να φτάσουν τον Ασπρόπυργο.

Κρούσματα βίας, σύμφωνα με τους εργαζομένους, σημειώνονται τις νυχτερινές ώρες και στα δρομολόγια προς το Μενίδι, τη Ζοφριά και το Πέραμα.

Συχνά είναι τα περιστατικά χρήσης ναρκωτικών ουσιών ακόμα και μέσα στα λεωφορεία, ενώ στο παρελθόν είχαν σημειωθεί ακόμα και πυροβολισμοί στις Αχαρνές.

Ήδη, στα περισσότερα από τα οχήματα που εκτελούν δρομολόγια στην περιοχή έχουν τοποθετηθεί αλεξίσφαιρα τζάμια.

Πάντως, το τελευταίο διάστημα σημειώνονται και κρούσματα ρατσιστικής βίας, με διάφορες ομάδες ατόμων να κάνουν face control στα λεωφορεία και να κατεβάζουν από τα οχήματα τους αλλοδαπούς.

Πρόσφατο είναι το συμβάν σε λεωφορείο της γραμμής 049 για Πειραιά, καταγγέλλουν οδηγοί.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΟΑΣΑ, Λεωνίδας Σκούλος είπε ότι μόλις πέφτει το σκοτάδι τα δρομολόγια του λεωφορείου 805 γίνονται προσωρινά με συνοδεία περιπολικού της Αστυνομίας, μέχρις ότου να ληφθούν μέτρα.

Η διοίκηση της ΟΣΥ αναγνωρίζει ότι υπάρχουν προβλήματα, ωστόσο πηγές της εταιρείας σημειώνουν ότι η κατάσταση έχει βελτιωθεί το τελευταίο διάστημα.0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER