Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Κ. Χατζηδάκης: Κανένας συμβιβασμός στην εφαρμογή των μέτρων κατά της λαθρεπιβίβασης...


Αυστηρό μήνυμα ότι δεν θα γίνει δεκτή άρνηση υπηρεσίας και κανένας συμβιβασμός στην εφαρμογή των μέτρων κατά της λαθρεπιβίβασης, έστειλε ο Κωστής Χατζηδάκης. 


Κατηγορηματικός για την εφαρμογή των μέτρων ώστε να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της λαθρεπιβίβασης στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, εμφανίστηκε στη Βουλή ο υπουργός Ανάπτυξης και Μεταφορών, Κωστής Χατζηδάκης, διαβεβαιώνοντας πως, παρά τις αντιδράσεις, το υπουργείο και ο ίδιος προσωπικά «δεν θα κάνει κανέναν συμβιβασμό και καμία έκπτωση». 

«Κι αυτό διότι μας ενδιαφέρει να περιορίσουμε τα ελλείμματα των συγκοινωνιών. Μας ενδιαφέρει όλοι να είναι ίσοι απέναντι στο νόμο. Δεν μπορούμε να ανεχθούμε το φαινόμενο των τζαμπατζήδων» τόνισε χαρακτηριστικά. 

Προσέθεσε ότι αυτές είναι οι οδηγίες που έδωσε στις διοικήσεις των σταθερών και των οδικών συγκοινωνιών και επανέλαβε ότι στις σταθερές συγκοινωνίες μεταφέρονται 102 άτομα από διοικητικές θέσεις στον έλεγχο και τα εκδοτήρια.

 Έτσι, συνολικά, οι ελεγκτές θα αυξηθούν από 50 σε 90 και οι εκδότες από 200 στους 260. Στις οδικές συγκοινωνίες ενισχύεται το προσωπικό ελέγχου με 40 επιπλέον άτομα ανεβάζοντας τον αριθμό τους σε 230 και από τις 25 Ιουνίου, οι έλεγχοι επεκτείνονται σε όλο το δίκτυο των Μέσων σταθερής τροχιάς καλύπτοντας, όπως και σήμερα, το σύνολο των ωρών λειτουργίας του συστήματος. 

Ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε ότι αντιλαμβάνεται ότι σε αυτούς που μετακινούνται προκλήθηκαν κάποιες αρνητικές αντιδράσεις, κάτι που το καταλαβαίνει σε ανθρώπινο επίπεδο, ωστόσο τόνισε κατηγορηματικά: «Σε κάθε περίπτωση είμαστε αποφασισμένοι να κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση. 

Άρνηση υπηρεσίας δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να γίνει δεκτή. Έλεγχοι θα γίνονται και θα γίνονται ολοένα και περισσότερο και στους σταθμούς και στους συρμούς». 

Απαντώντας στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ι. Λαγό -ο βουλευτής εκτίμησε, κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του ότι δεν θα εφαρμοστεί το μέτρο της επιβίβασης από την μπροστινή πόρτα-ο υπουργός Μεταφορών επισήμανε ότι πρώτιστη μέριμνα είναι να περιοριστεί το φαινόμενο της λαθρεπιβίβασης παρά τις όποιες αντιδράσεις και δυσκολίες παρατηρηθούν κατά την εφαρμογή του.

ΠΗΓΗ 
0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER