Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Τέλος Ιουλίου παραδίδονται τέσσερις νέοι σταθμοί του ΜετρόΣημαντικές αλλαγές στον κυκλοφοριακό χάρτη της Αθήνας προβλέπονται το προσεχές χρονικό διάστημα καθώς στο τέλος Ιουλίου παραδίδονται στο επιβατικό κοινό τέσσερις σταθμοί του Μετρό στα νότια προάστια.

Πρόκειται για τους σταθμούς, Ηλιούπολη, Άλιμος, Αργυρούπολη και Ελληνικό που θα εξυπηρετούν καθημερινά τουλάχιστον 80.000 επιβάτες, ενώ η διαδρομή Σύνταγμα – Ελληνικό θα γίνεται μόλις σε 14 λεπτά.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό το Σεπτέμβριο θα παραδοθεί ο σταθμός στην Αγία Μαρίνα Χαϊδαρίου, ενώ ξεκινά άμεσα η σύνδεση της λεωφόρου Βουλιαγμένης με την παραλιακή μέσω επέκτασης της γραμμής του τραμ. Τον Σεπτέμβριο όμως ξεκινά το σκάψιμο και ο μετροπόντικας από την Αγία Μαρίνα Χαϊδαρίου με προορισμό τον Πειραιά.

Ήδη έχουν ξεκινήσει οι πρόδρομες εργασίες, ενώ με την ολοκλήρωση του θα έχουν προστεθεί ακόμα 7,6 χιλιόμετρα νέας γραμμής του ΜΕΤΡΟ, 6 νέοι σταθμοί στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, ενώ η σύνδεση του αεροδρομίου με το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας θα γίνεται σε μόλις 45 λεπτά.

Έργο πνοής θεωρείται και η πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου μαζί με την ανάπλαση του κέντρου και την επέκταση της γραμμής του τραμ έως την Πατησίων. Η Αττικό Μετρό θα είναι ο φορέας υλοποίησης του έργου, ενώ τη χρηματοδότηση των μελετών έχει κάνει το Ίδρυμα Ωνάση και υπάρχει η αισιοδοξία ότι όλα θα κυλήσουν μέσα στα προβλεπόμενα χρονοδιαγράμματα και από το τέλος του 2015 η Αθήνα θα έχει μεταμορφωθεί προς το καλύτερο.

Η αναμόρφωση της πόλης, με το τραμ στην Πανεπιστημίου, τους ποδηλατοδρόμους και τις αναπλάσεις στις μεγαλύτερες πλατείες της Αθήνας, αναμένεται να συμβάλει και στην οικονομική ανάκαμψη του κέντρου. Για την Αττικό Μετρό το έργο ύψιστης προτεραιότητας είναι η κατασκευή της γραμμής 4 που αρχικά θα ενώνει το Γαλάτσι με τον Ευαγγελισμό, μέσω σταθμών στις πυκνοκατοικημένες γειτονιές της Αθήνας. Οι μελέτες έχουν ωριμάσει και είναι πλέον θέμα χρηματοδότησης.0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER