Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018

ΟΣΥ: Ξεκινούν τα προβλήματα και στα τρόλλεϋ...

Τα πρώτα … «σύννεφα» άρχισαν να διαφαίνονται και στην καθημερινότητα των τρόλλεϋ (μετά από τις σοβαρές ελλείψεις λεωφορείων) τα οποία μέχρι στιγμής δεν αντιμετώπισαν σημαντικά προβλήματα στην καθημερινή δρομολόγηση οχημάτων παρά τις ελλείψεις ανταλλακτικών.

Όπως αποκαλύπτει μιλώντας στο movenews.gr ο Πρόεδρος των Τεχνικών των Τρόλλεϋ (πρώην ΗΛΠΑΠ) κ. Αθανάσιος Καραμητόπουλος το φετινό καλοκαίρι είναι η πρώτη φορά που θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν οχήματα πρώτης γενιάς (τύπος 6000) τα οποία δεν έχουν καλή ψύξη (air-conditions).

Και αυτό γιατί 12 με 15 Τρόλλεϋ 2ης γενιάς τύπος 7000 (Vanhool - Alstom) βρίσκονται ακινητοποιημένα λόγω ελλείψεων ανταλλακτικών (διαφορικά, ηλεκτρικά συστήματά κίνησης -Inverters, Pims - εγκέφαλοι Αgate, συσκευές Διαρροών. κλπ)

Αυτό έχει ως συνέπεια την κυκλοφορία τώρα το καλοκαίρι παλαιοτέρων τρόλλεϋ (τύπος 6000) με χαμηλότερη δυναμικότητα σε ψύξη με συνέπεια τις διαμαρτυρίες οδηγών και επιβατών.

Καθυστερήσεις σε οικονομικές εγκρίσεις προμηθειών ανταλλακτικών η και διόλου εγκρίσεις, ληξιπρόθεσμες οφειλές προμηθευτών και πολλές φορές αποκλειστικών αντιπροσώπων και εξωτερικών οίκων, μη συμμετοχή και των τρόλλεϋ σε οικονομικά προγράμματα αγοράς ανταλλακτικών από ΟΑΣΑ, μείωση προϋπολογισμού η αναβολών οικονομικών εγκρίσεων για τα ανταλλακτικά «στραγγαλίζουν» ουσιαστικά τη συντήρηση των οχημάτων.

Οι μη πληρωμές στους προμηθευτές τους δημιουργούν οικονομική ασφυξία με συνέπεια τη μη συμμετοχή τους σε διαγωνισμούς προμηθειών με συνέπεια αυτοί να καθίστανται άγονοι. 

Η επανάληψη διαγωνισμών (Αgate, συσκευές Διαρροών κλπ) καθίσταται εκ των πραγμάτων μια Σισύφεια τακτική. Αποκλειστικοί αντιπρόσωποι και εμπορικοί οίκοι λόγω της οικονομικής πολιτικής προμηθειών δεν συμμετέχουν η ακολουθούν παρελκυστικές τακτικές.

Οι ελλείψεις 
Ήδη οι εργαζόμενοι έχουν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου στην διοίκηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν από την έλλειψη ανταλλακτικών και προσωπικού χωρίς ωστόσο να έχουν ληφθεί καθόλου μέτρα.

Στην πιο πρόσφατη καταγραφή προβλημάτων που έγινε από τους εργαζόμενους αναδεικνύονται τα εξής:
  • Άμεση ανάγκη κάλυψης θέσεων στη συντήρηση Υποσταθμών ειδικότητας Ηλεκτρολόγου ΣΤ’ άδειας.
  • Λόγω αποχωρήσεων, μετατάξεων και συνταξιοδοτήσεων έχει μειωθεί ο αριθμός των οδηγών, με συνέπεια να μην είναι δυνατή η πλήρης επάνδρωση και το βέλτιστο ποσοστό κάλυψης βαρδιών. Σύμφωνα με την δύναμη των οδηγών η υποδ/νση κίνησης μπορούσε να στελεχώσει 310 βάρδιες τον Απρίλιο 2017, αντίστοιχα για τον Απρίλιο 2018 η στελέχωση είναι 295. Ενώ για το 2017 απαιτούνται 20 δεδουλευμένα καθημερινά, για 100% στελέχωση για το 2018 απαιτούνται 50 δεδουλευμένα. Αποτέλεσμα είναι η μη στελέχωση τουλάχιστον 20 βαρδιών καθημερινά.
  • Ελλείψεις ανταλλακτικών αλλά και εργαστηριακού εξοπλισμού από αθέτηση σύμβασης 


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου