Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

Κρίσιμα τα επόμενα δύο 24ωρα για το τι μέλλει γενέσθαι με τον ΟΑΣΘ

Επιφυλακτικός μεν, αλλά έτοιμος να πράξει ανάλογα, δήλωσε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του συνδικάτου των εργαζομένων στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), Δημήτρης Τσερμενίδης, επισημαίνοντας ότι εάν πληρωθούν οι 2.300 εργαζόμενοι στον Οργανισμό έως τις 12/10, τότε απομακρύνεται το ενδεχόμενο να σηκώσουν χειρόφρενο από την προσεχή Πέμπτη.

Υπάρχει μία πληροφορία περί καταβολής της δόσης του Νοεμβρίου της κρατικής επιχορήγησης από το υπουργείο Μεταφορών, ύψους 3,04 εκατ. ευρώ, από τα 3,9 της μηνιαίας επιχορήγησης, όσα δηλαδή απαιτούνται για να εξοφληθεί ένας μήνας δεδουλευμένων και "εάν δούμε τα λεφτά στους λογαριασμούς μας, τότε δεν θα προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις", επισήμανε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και διευκρίνισε, ότι η επιφυλακτικότητά του οφείλεται στην ασυνέπεια στα λεγόμενα του υπουργού, στο πρόσφατο παρελθόν.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Οργανισμού, Χρήστος Στεφανίδης, επισήμανε ότι σε επικοινωνία του με το υπουργείο Οικονομικών, ενημερώθηκε, ότι εντός των επόμενων ημερών θα μπουν στα ταμεία του Οργανισμού, χρήματα που οφείλει το ελληνικό Δημόσιο στον ΟΑΣΘ, έναντι της ασκούμενης κοινωνικής πολιτικής. 

Τα χρήματα αυτά θα προέρχονται, είτε από το υπουργείο Εργασίας, για τις δωρεάν μετακινήσεις των ανέργων, είτε από το υπουργείο Παιδείας, για τις μετακινήσεις φοιτητών και μαθητών με μειωμένο εισιτήριο.

Η εξόφληση του προηγούμενου μήνα καταβάλλεται στους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ κάθε 12 του επόμενου και στο πλαίσιο αυτό, οι επόμενες δύο ημέρες κρίνονται κρίσιμες για το τι μέλλει γενέσθαι. 

ΠΗΓΗ: capital.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου