Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2016

Μέχρι τους Αγίους Αναργύρους η ηλεκτροκίνηση στον Προαστιακό

Μέχρι το σταθμό των Αγίων Αναργύρων φτάνουν από τη Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016 οι ηλεκτροκίνητοι συρμοί του Προαστιακού της Αθήνας στο δρομολόγιο Χαλκίδα - Πειραιάς. 

Έτσι, τα δρομολόγια στο κομμάτι Πειραιάς - Αθήνα - Άγιοι Ανάργυροι (και αντίστροφα) πραγματοποιούνται με ντιζελοκίνητους συρμούς ενώ στο κομμάτι Άγιοι Ανάργυροι - Οινόη - Χαλκίδα με ηλεκτροκίνητους συρμούς Desiro.

Αρχικά, τα δρομολόγια με ανταπόκριση και αλλαγή συρμού στους Αγίους Αναργύρους αντί για τις Αφίδνες θα είναι 2 καθημερινά, έως ότου επεκταθούν.

Η μετεπιβίβαση θα γίνεται στο σταθμό των Αγίων Αναργύρων, κάτι που αρχικά είχε ανακοινωθεί πως θα γίνει τον Μάρτιο του 2015. Τα τελευταία 2 σχεδόν χρόνια, η ηλεκτροκίνηση έφτανε ως τις Αφίδνες όπου και η μετεπιβίβαση των επιβατών μέχρι σήμερα.

Η επέκταση των ηλεκτροκίνησης μέχρι το σταθμό Λαρίσης και τον Πειραιά, άρα και το 100% του Προαστιακού της Αθήνας, αναμένεται σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα ως το τέλος του 2016. 

Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη 2 εργολαβίες, μία για το τμήμα Πειραιάς - έξοδος σταθμού Λαρίσης και μία για το τμήμα έξοδος σταθμού Λαρίσης - Τρεις Γέφυρες. 

Το αν πάντως τα έργα θα ολοκληρωθούν ως το τέλος της χρονιάς είναι αμφισβητήσιμο. 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου