Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Πως μία Ισπανίδα προκάλεσε χάος στο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Πέταξε για Μαδρίτη με το «έτσι θέλω»

Το άγχος μία Ισπανίδας να μη χάσει τη πτήση της σε συνδυασμό με την πλημμελή άσκηση καθηκόντων από δύο υπαλλήλους εταιρίας σεκιούριτι προκάλεσε χάος στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Η πρωταγωνίστρια της υπόθεσης έγινε αφορμή για να συλληφθούν δύο γυναίκες, ηλικίας 41 και 44 ετών, οι οποίες εργάζονται για χρόνια στο αεροδρόμιο. 

Οι δύο υπάλληλοι κατηγορούνται ότι έχασαν από τα μάτια τους την επιβάτη και έγιναν αιτία για να καθυστερήσουν δεκάδες πτήσεις.

Η απίστευτη ιστορία εκτυλίχθηκε το πρωί της Κυριακής όταν μία Ισπανίδα αφού πέρασε τον πρώτο έλεγχο του αεροδρομίου μέσω των ειδικών μαγνητικών πυλών ακινητοποιήθηκε από άνδρες της αρμόδιας εταιρίας σεκιούριτι για να υποβληθεί σε δευτερογενή δειγματοληπτικό έλεγχο για ανίχνευση εκρηκτικών.

Εκείνη, ωστόσο, λόγω του άγχους της να προλάβει την πτήση της, καθώς είχε καθυστερήσει και ήταν η τελευταία επιβάτης, διέφυγε από τις δύο γυναίκες της εταιρίας σεκιούριτι πριν βγουν τα αποτελέσματα του ελέγχου. Κατόπιν, μπήκε στην ουρά με τους υπόλοιπους επιβάτες και επιβιβάστηκε στο αεροσκάφος -στην πτήση της Αegean Α3688- μέσω της πύλης εισόδου που οδηγεί στην πίστα του αεροδρομίου.

Στον αερολιμένα επικράτησε κομφούζιο όταν η συσκευή ανίχνευσης εκρηκτικών έδειξε θετική ένδειξη με τους υπαλλήλους να αναζητούν επί μία ολόκληρη ώρα την Ισπανίδα. Το αεροπλάνο της είχε απογειωθεί όταν η διοίκηση του «Ελευθέριος Βενιζέλος» διέταξε την καθήλωση όλων των πτήσεων που βρίσκονταν στο έδαφος.

Από την πλευρά της η Aegean έδωσε οδηγίες στον κυβερνήτη της πτήσης να προσγειώσει το αεροπλάνο στο πλησιέστερο αεροδρόμιο. Έτσι, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Μαγιόρκα «Palma de Mallorca Airport», όπου έγιναν οι έκτακτοι έλεγχοι ασφαλείας στο αεροσκάφος και στους επιβάτες. 

Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα, καθώς η συσκευή ανίχνευσης εκρηκτικών συμβαίνει συχνά να εμφανίζει λάθος αποτέλεσμα και για το λόγο αυτό συνηθίζεται να γίνεται δεύτερος έλεγχος.

Η Αστυνομία συνέλαβε το απόγευμα της Κυριακής τις δύο υπαλλήλους της εταιρίας σεκιούριτι, ηλικίας 41 και 44 ετών, με την κατηγορία της «διατάραξης ασφάλειας σιδηροδρόμων, πλοίων και αεροσκαφών, παρακώλυση συγκοινωνιών και παράβαση καθήκοντος». 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου