Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016

Η απαξίωση της εταιρείας (ΟΣΥ) συνεχίζεται...

Τι κι αν άλλαξε η διοίκηση, τίποτα δεν φαίνεται να συνηγορεί στο σταμάτημα του κατήφορου, τον οποίο έχει πάρει η εταιρεία.

Η χρηματοδότηση από το κράτος, σε σχέση και με τον ΟΑΣΘ μηδαμινή, οχήματα σαπίζουν στα αμαξοστάσια από ελλείψεις ανταλλακτικών, αραίωση δρομολογίων λόγω έλλειψης προσωπικού και οχημάτων.

Οι όποιες εξαγγελίες εδώ και δύο χρόνια, για προσλήψεις προσωπικού, θα είναι πραγματικές ασπιρίνες, αν ποτέ έρθουν...

Η κατάσταση των κυκλοφορούντων οχημάτων τραγική, οχήματα χωρίς κλιματισμό, βρώμικα πολλές φορές και με φθορές ορατές πια και με γυμνό οφθαλμό.

Και μέσα σε όλα αυτά, έρχεται και η απόφαση της καινούργιας διοίκησης (προφορική εντολή), να κάνει πράξη την εντολή που είχε δώσει ο κ. Σπίρτζης από το καλοκαίρι, για την παύση των ελέγχων εισιτηρίων στα τρόλλεϋ και τα λεωφορεία. Σαν να λέμε η δωρεάν μετακίνηση να συνεχιστεί, αφού δεν θα υπάρχει κανείς για να τους ελέγχει και επαφιόμαστε στην καλή πίστη των επιβατών να ακυρώνουν τα εισιτήρια τους

Μια εντολή που η προηγούμενη διοίκηση είχε αρνηθεί να εκτελέσει, καθώς δεν υπήρχε σαφή εικόνα με το τι θα γίνει με τα όποια έσοδα προέκυπταν από τους ελέγχους, μετά βέβαια και από την δωρεάν μετακίνηση των πολιτών, λόγω των capital controls και της προεκλογικής περιόδου.

Το μέλλον της εταιρείας ως προς τη χρηματοδότηση αβέβαιο και εντείνονται οι ανησυχίες του προσωπικού, για το τι μας ξημερώνει αύριο.

Οι συνδικαλιστές, επιεικώς θα τους χαρακτήριζα ανύπαρκτους, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι πως θα εξασφαλίσουν την καρεκλίτσα τους και να κάνουν δημόσιες σχέσεις. Λες ότι αν αύριο το πρωί η εταιρεία βάλει λουκέτο, αυτοί θα κρατήσουν τα μαγαζάκια τους...

Ακούω και διαβάζω, για διάφορους πολιτικούς, για τις ερωτήσεις και επερωτήσεις που κάνουν στη βουλή για το θέμα της χρηματοδότησης του ΟΑΣΑ, να θυμίσω σε αυτούς τους κυρίους, ότι και αυτοί δεν άμοιροι ευθυνών, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο συνέβαλαν είτε αυτοί είτε οι κυβερνήσεις τους, για να φτάσουμε σε αυτό το κατάντημα, των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας.

Φτάνουν πια τα κροκοδείλια δάκρυα, οι εργαζόμενοι της ΟΣΥ, δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για να ανταποκριθούν στο δύσκολο έργο τους, με τα τόσα προβλήματα.

Απαιτούμε εδώ και τώρα να βρεθεί λύση, τα υπουργεία να δώσουν επιτέλους τα χρήματα που οφείλουν και να σταματήσει η ομηρία εργαζομένων και επιβατών.




0 comments:

Δημοσίευση σχολίου