Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Σιδηρόδρομος: Με επιτυχία επιθεωρήθηκαν τα 2 μεγάλα έργα του CEF


Στις 8 και 9 Δεκεμβρίου κλιμάκιο εκπροσώπων του Εκτελεστικού Οργανισμού Καινοτομίας και Δικτύων (ΙΝΕΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των αρμοδίων Υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού διενέργησαν τεχνική επίσκεψη στα δύο μεγάλα σιδηροδρομικά έργα, που χρηματοδοτούνται από το Χρηματοδοτικό Μηχανισμό «Συνδέοντας την Ευρώπη» (Connecting Europe Facility-CEF) 2014-2020 και τα οποία βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Οι επισκέψεις έγιναν στα ακόλουθα έργα :
  1. Ολοκλήρωση της νέας διπλής ηλεκτροκινούμενης σιδηροδρομικής γραμμής υψηλών ταχυτήτων στο τμήμα Τιθορέα - Δομοκός, μήκους 106 χλμ, του άξονα Αθήνας - Θεσσαλονίκης, προϋπολογισμού 430,3 εκ. ευρώ.
  2. Κατασκευή της υποδομής της νέας διπλής ηλεκτροκινούμενης γραμμής στο τμήμα Ροδοδάφνη Αιγίου - Ψαθόπυργος, μήκους 21,5 χλμ, του άξονα Αθήνας - Πάτρας, προϋπολογισμού 290,6 εκ. ευρώ.
Οι εν λόγω εκπρόσωποι επισκέφτηκαν σε όλο το μήκος των υπό κατασκευή νέων σιδηροδρομικών γραμμών τα εργοτάξια των επιμέρους τεχνικών αντικειμένων των δύο έργων, δηλαδή των σηράγγων, των μεγάλων γεφυρών, των χωματουργικών εργασιών, των έργων κατασκευής της σταθερής επιδομής και της σκυρογραμμής και των λοιπών τεχνικών έργων.

Τα στελέχη των αρμοδίων Διευθύνσεων Έργων της ΕΡΓΟΣΕ παρείχαν σε όλη τη διάρκεια των επισκέψεων την αναγκαία πληροφόρηση και τεκμηρίωση όσον αφορά τις μεθόδους κατασκευής των τεχνικών αντικειμένων καθώς και τον προγραμματισμό υλοποίησης των επόμενων φάσεων εργασιών μέχρι την πλήρη ολοκλήρωση των έργων.

Oι εκπρόσωποι των εποπτευόντων την ΕΡΓΟΣΕ φορέων εξέφρασαν την πλήρη ικανοποίησή τους για την αξιοσημείωτη πρόοδο που έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα στην υλοποίηση των δύο αυτών σημαντικών και τεχνικά πολύπλοκων έργων καθώς και για την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων υλοποίησης των επιμέρους εργασιών, όπως αυτά προβλέπονται στο πλαίσιο των αποφάσεων χρηματοδότησής τους από την Ε.Ε. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου