Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Σε σύσκεψη για τις συγκοινωνίες καλεί το ΕΚ Λαυρίου

Σύσκεψη φορέων για σύγχρονες αστικές συγκοινωνίες σε όλο το Λεκανοπέδιο διοργανώνει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου. 

Η σύσκεψη θα γίνει την Παρασκευή 14/3, στις 6.30 μ.μ. στο Δημαρχείο του Σαρωνικού και έχουν κληθεί να συμμετάσχουν τα παρακάτω σωματεία: Οικοδόμων Λαυρεωτικής, Κερατέας, Παλλήνης, Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λαυρεωτικής, Εργαζομένων ΔΕΗ/ΑΗΣ Λαυρίου, Συμβασιούχων Πυροσβεστών Λαυρεωτικής, Αλιεργατών Λαυρίου, Λιμενεργατών Λαυρίου, Εργαζομένων Τεχνολογικού Πολιτιστικού Πάρκου Λαυρίου, Εργαζομένων ΕΑΣ Λαυρίου, Συνταξιούχων ΙΚΑ Λαυρίου, Συνταξιούχων ΙΚΑ Κερατέας.

Επίσης, οι Έμπορο-επαγγελματικοί Σύλλογοι Λαυρίου και Κερατέας, ο Αγροτοσυνεταιριστικός Σύλλογος Κερατέας, η Ομάδα Γυναικών της ΟΓΕ Λαυρεωτικής, η Εταιρεία Μελετών Λαυρεωτικής, η Λαϊκή Επιτροπή Λαυρεωτικής και η Λαϊκή Επιτροπή Σαρωνικού. Θα συμμετάσχει και εκπρόσωπος από τη Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ.

Όπως καταγγέλλει το ΕΚ Λαυρίου, ο λαός στην ευρύτερη περιοχή βρίσκεται σε κοινωνικό αποκλεισμό από υπηρεσίες που έκλεισαν και μεταφέρθηκαν σε απόσταση μεγαλύτερη των 30 χιλιομέτρων. Η συγκοινωνία γίνεται μόνο με τα ΚΤΕΛ και είναι υποτυπώδης, δεν εξυπηρετεί και είναι πανάκριβη. 

Το ΕΚ καλεί σε οργάνωση του αγώνα για την επέκταση της αστικής συγκοινωνίας σε ολόκληρο το Λεκανοπέδιο, για να υπάρξει ένα ολοκληρωμένο πλέγμα αστικών συγκοινωνιών σε όλη την Αττική, με αίτημα όλες οι συγκοινωνίες να είναι δημόσιες, χωρίς ιδιώτες, με φτηνό εισιτήριο και με δωρεάν χρονικές ζώνες.



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου