Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Θεσσαλονίκη: Δελτίο Τύπου Σωματείου Εργαζομένων στο Μετρό

Σε συνέχεια των δράσεων αφύπνισης και ενημέρωσης τόσο της κοινής γνώμης όσο και των φορέων που εμπλέκονται με το πολύπαθο έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης, η Διοίκηση του Σωματείου Εργαζομένων, είχε συνάντηση συνεργασίας και ενημέρωσης με τον Συντονιστή Υποδομών και Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Σταθάκη, παρουσία και της υποψήφιας για την περιφέρεια Κ. Μακεδονίας και βουλευτή Θεσσαλονίκης, κα. Χαραλαμπίδου...

Στη συνάντηση αυτή αναπτύχθηκαν οι προβληματισμοί των εργαζομένων για την πορεία του έργου, για το πλαίσιο των όρων αμοιβής και εργασίας και κυρίως για την συνεχιζόμενη αναβολή της επανέναρξης των ανασκαφικών εργασιών στα υφιστάμενα μέτωπα αλλά και τη μη ανάπτυξη νέων, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα τη μη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. 

Από την πλευρά των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, εκφράστηκε η διάθεση υποστήριξης των αιτημάτων των εργαζομένων, η άσκηση πίεσης για την προκήρυξη νέων θέσεων εργασίας και η προσπάθεια διερεύνησης των αιτιών της παραπάνω κατάστασης, μέσω και της διαδικασίας του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Αργότερα, στο περιθώριο της ημερίδας για την ανάπτυξη του Μετρό Θεσσαλονίκης προς το δυτικό τμήμα της πόλης, η οποία και πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι, η Διοίκηση της Αττικό Μετρό ΑΕ είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Σωματείου Χάρη Κυπριανίδη και τον Αντιπρόεδρο Δημήτρη Παππά, παρουσία του Γ.Γ. Δημοσίων Έργων κ. Σιμόπουλου, κατά την οποία διατυπώθηκαν με σαφήνεια, ύστερα και από τη σχετική απόφαση του ΚΑΣ για έγκριση της επιπλέον χρηματοδότησης των σωστικών ανασκαφών με 42 εκ. ευρώ, οι προθέσεις για άμεση επαναπρόσληψη εργατών προς στελέχωση των εργοταξίων του Σταθμού Αγία Σοφία και του Αμαξοστασίου Πυλαίας. 

Παράλληλα υπήρξε ενημέρωση, πως σύντομα, μόλις εγκριθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο και κυρωθεί από τη Βουλή η συμπληρωματική σύμβαση, θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για πλήρη ανάπτυξη όλων των αρχαιολογικών μετώπων.

Τόσο η Διοίκηση του Σωματείου, όσο κυρίως οι εργαζόμενοι (πρώην και νυν) περιμένουμε πως ίσως επιτέλους, ύστερα από τις δεσμεύσεις και τις υποσχέσεις όλοι οι εμπλεκόμενοι με το έργο φορείς θα περάσουν στις πράξεις, προκειμένου να συνεχισθεί και να ολοκληρωθεί το έργο αυτό, που τόσο έχει παιδέψει την πόλη με την ελπίδα πως με τη λειτουργία του θα την ανακουφίσει.



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου