Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ: Ανακοίνωση για την ΔΕΘ

Σωματεία Εργαζομένων ΗΣΑΠ2010thes 1
Πειραιάς, 29/8/2013
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι,
  Μετά από τρεισήμισι χρόνια εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών, η οικονομία βυθίζεται σε όλο και μεγαλύτερη ύφεση, η ανεργία, ιδιαίτερα στους νέους, αυξάνεται με μαθηματική πρόοδο, οι αποδοχές εργαζόμενων και συνταξιούχων ισοπεδώνονται, τα εργασιακά δικαιώματα διαλύονται. Οι αριθμοί δεν βγαίνουν, οι εκτιμήσεις διαψεύδονται, οι άνθρωποι υποφέρουν
.
  Όμως, η κυβέρνηση συνεχίζοντας το καταστροφικό έργο, που υπαγορεύει η τρόϊκα προς όφελος των δανειστών μας, έχει προχωρήσει σε μια νέα ολοκληρωτική επίθεση ενάντια σε όλο τον λαό, με την επιβολή νέων φόρων, με απολύσεις από τον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, με την αρπαγή ακόμα και της πρώτης κατοικίας μας.
  •   Στο «όνομα» της μείωσης του χρέους ξεπουλιούνται επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας και δημοσίου συμφέροντος σε κερδοσκόπους και δανειστές, χαρίζοντας τις παραγωγικότερες και πιο κερδοφόρες δραστηριότητες του κράτους.
  •   Στο «όνομα» της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας καταργούν τις συλλογικές μας συμβάσεις και το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στη συλλογική διαπραγμάτευση. Την ίδια στιγμή οι τιμές στα βασικά προϊόντα πρώτης ανάγκης παραμένουν σε υψηλότατα επίπεδα.
  •   Στο «όνομα» του συμμαζέματος των δημόσιων οικονομικών απολύουν και βάζουν σε διαθεσιμότητα δεκάδες χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους οδηγώντας στην απόγνωση ισάριθμες οικογένειες.
  •   Στο «όνομα» των τραπεζών και των τραπεζιτών ΒΓΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ. Και όλα αυτά, μαζί με αυταρχικά, αντιδημοκρατικά μέτρα, όπως είναι οι επιστρατεύσεις, το «μαύρο» στην ΕΡΤ και «καταιγίδα» πράξεων νομοθετικού περιεχομένου.
  Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι,
  Η απάντησή μας σε όλες αυτές τις επιθέσεις δεν μπορεί παρά να είναι μια: Ενωτικός αγώνας μέχρι την τελική νίκη και την ανατροπή.
  Ένας δίκαιος αγώνας, για την αξιοπρέπεια στην εργασία, για συντάξεις, για ένα εργασιακό τοπίο, με συγκροτημένα δικαιώματα, που θα μπορούν να χτίσουν την ζωή τους τα παιδιά μας.
  Ο αυταρχισμός και τα αντιδημοκρατικά μέτρα της κυβέρνησης δεν θα μας σταματήσουν.
  Οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες οφείλουμε να οργανώσουμε τη δική μας αγωνιστική συμμαχία, ενότητα και δράση.
  •   Να πούμε όχι στις νεοφιλελεύθερες καταστροφικές πολιτικές
  •   Να υπερασπιστούμε το δημόσιο χαρακτήρα των συγκοινωνιών.
  •   Να διεκδικήσουμε το δικαίωμά μας για εργασία με αξιοπρέπεια. Η αρχή μιας νέας σειράς κινητοποιήσεων μπορεί να γίνει από την Θεσσαλονίκη με αφορμή τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης.
  Γι' αυτό, η Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ και το Σωματείο Ηλεκτροδηγών & Λοιπών Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ θα συμμετέχουν το Σάββατο 7/9/2013 στη μεγάλη συγκέντρωση και συλλαλητήριο των συνδικάτων, στην Θεσσαλονίκη, που διοργανώνει η ΓΣΕΕ, στις 6 μ.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου και θα ακολουθήσει πορεία προς το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.
  Καλούμε όσους συναδέλφους θέλουν να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης να δηλώσουν συμμετοχή στα Σωματεία μέχρι και την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου, ώστε να προγραμματιστεί η μετακίνηση και οι ενδιαφερόμενοι να ενημερωθούν εγκαίρως για το πρόγραμμα.
  Για τις Διοικήσεις

ΠΗΓΗ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου